Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vraag Nintendo games zeer laag

Nintendo_Heroes_by_Wind_CreationsDe CEO van de ontwikkelstudio n'Space, Dan O'Leary, zegt dat het bedrijf niet meer bezig is met games voor een Nintendo console. Het is de eerste keer in tien jaar dat deze studio niets in ontwikkeling heeft voor Nintendo.

Dit is wat Dan zegt in een gesprek met gamesindustry.biz. Het komt er volgens hem door dat er een gebrek aan vraag is door de uitgevers, die op dit moment geen games willen uitgeven voor Nintendo consoles.

“Het is verdrietig, aangezien n-Space zo lang al bekend staat als een Nintendo-vriendelijke ontwikkelaar. We hebben in ieder geval van onze tijd genoten met Nintendo. Wij denken dat de hardware van het bedrijf geweldig is, en dat ze vaker wel dan niet de goede gedachte hebben in de moeilijke gamewereld waarin wij leven. Er is alleen weinig vraag naar hun werk door uitgevers op dit moment.”

O'Leary gaat er van uit dat Nintendo dit op elk moment zou kunnen terugdraaien, hij geeft ook aan dat ondanks de enorm goede verkopen van de DS en 3DS ontwikkelaars graag meer hadden verwacht van deze handhelds.

De laatste game waar n'Space aan heeft gewerkt is Skylanders SWAP Force, de studio heeft voor deze game de 3DS versie gemaakt. Deze game is te krijgen vanaf 18 Oktober.

zp8497586rq