Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

gamescom-logo-600x300De Gamescom is momenteel in volle gang en dat is voor Daily Nintendo natuurlijk dé kans om nieuwe titels te spelen en voor jullie alvast te testen. We zullen jullie deze week voorschotelen met verschillende Gamescom hands-ons en vandaag beginnen we met een game waar velen waarschijnlijk het meest naar uit zullen kijken: Pokemon X/Y. Wij gingen aan de slag met de Engelstalige demo. Onze ervaringen lees je hieronder in onze Pokemon X/Y preview.

De Pokemon X/Y demo die we hebben gespeeld was eigenlijk exact dezelfde demo als die op de Japanse Pokemon show speelbaar was, deze keer was de demo echter in het Engels en dus meteen goed te begrijpen. In de demo begin je als een random trainer en kun je alvast in het kort kennis maken met deze grote 3DS titel. Overigens moet hierbij wel vermeld worden dat de demo niet een bepaald deel uit de game is. Het is een verzameling van verschillende spelelementen in de game. Je begint de demo met een gesprek met een journalist die je laat weten dat er een professor op je wacht. Na een stukje te lopen heb je de eerste grote ontmoeting: Pikachu. Meteen bij de eerste battle valt al iets op: alles ziet er prachtig uit. De overgang naar 3D beelden is perfect, battles lopen soepel en een dynamische camera zorgt voor een geweldige ervaring. De demo is eigenlijk in het kort te omschrijven als een gebied waarin je verschillende dingen van de game kan zien en uitproberen. Zo konden we natuurlijk praten met nieuwe characters, vonden we nieuwe Pokemon en misschien wel het leukste van allemaal: we zagen een mega evolutie in actie!

Deze mega evolutions zijn echter van korte duur en zijn er alleen tijdens een battle. In de demo liet Professor Sycamore zien hoe het werkte met een Mewtwo. Na de mega evolutie was Mewtwo vooral sterker. Er werden geen nieuwe moves e.d. toegevoegd. In de uiteindelijke versie van Pokemon X/Y kun je de mega evoluties overigens uitzetten. In de demo gebeurde dit vanzelf.

Toch nog even over de verbeterde graphics. De game ziet er namelijk fantastisch uit. De Pokemon ogen stuk voor stuk prachtig en de camera volgt alles op een goede manier via verschillende camera standpunten. Zo zoomt de camera in voor close-ups en zoomt de camera juist uit als een bepaalde attack van ver af het mooist eruit ziet. Maar ook aanvallen in de game zien er geweldig uit. De Flame Charge bijvoorbeeld van Mewtwo is een van de indrukwekkenste aanvallen die we tot nu toe hebben gezien in de game. Maar ook bijvoorbeeld de Electro Ball zag er fantastisch uit. Doordat Pokemon X/Y er nu ook echt goed uit ziet voor deze tijd, zal het spel naar mijn mening voor een nog groter publiek interessant zijn. Wanneer je geen die-hard Pokemon fan bent konden de spellen je vroeger misschien wat afschrikken door de matige graphics. Dat is bij X and Y absoluut niet het geval.

Video: Daily Nintendo speelt Pokemon X/Y

Dan de besturing van Pokemon X/Y. Deze is namelijk zoals we gewend zijn erg goed. Het rondlopen voelt erg fijn aan en tijdens het lopen speelt de actie zich op het bovenste scherm af. Tijdens de battles kun je acties kiezen via het touch-screen. Een nieuwe coole optie in X/Y is de Pokemon Amie feauture. Hiermee kun je contact maken en interactie hebben met je Pokemon via het onderste scherm van de Nintendo 3DS. Je kan je Pokemon blij maken door hem onder andere te voeden en gezichten te maken. Door dit te doen kan je invloed uioefenen op de status van je Pokemon en wel op affection, fullness, en enjoyment. Je schijnt je Pokemon zelfs boos te kunnen maken al hebben wij dat zelf niet gedaan. Ook niet alle Pokemon Amie opties waren beschikbaar in de demo. Het is ook nog niet helemaal duidelijk op welke manier Pokemon Amie precies invloed gaat uitoefenen op het totale spel. Wel weten we dat het bijvoorbeeld de kans op een critical hit tijdens een gevecht kan laten toenemen. Al met al een erg leuke nieuwe optie die ook nog eens erg goed gebruik maakt van het onderste scherm van de Nintendo 3DS.

Ondanks dat de demo weinig zegt over het uiteindelijke spel is een ding wel zeker: Pokemon X/Y ziet qua basis enorm goed in elkaar en kent een aantal leuke vernieuwingen. Hoogtepunten zijn de mooie graphics, spannende battles en de nieuwe Pokemon Amie optie. Maar Pokemon X/Y zal uiteindelijk nog zoveel meer gaan bieden. Hiervoor moeten we nog even wachten want eind oktober zal de game wereldwijd worden uitgebracht. Wij kunnen inmiddels niet meer wachten!

zp8497586rq