Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokemon X en Y features (deel 3): Pokemon Amie, Super Training en Photo Spots

PokémonMet de release van Pokemon X en Y in zicht, worden er steeds meer nieuwe aankondigingen gedaan. Er worden onder andere nieuwe Pokemon gepresenteerd en nieuwe steden in de Kalos-regio waar dit spel zich zal gaan afspelen. Ook worden nieuwe features gepresenteerd en hierop wil ik in dit artikel wat uitleg geven en jullie up-to-date maken voor de release. Vorige keer hebben jullie kunnen lezen over Pokemon X en Y features: O-powers, Wondertrade en PSS en Pokemon X en Y features (deel 2): Shout-outs, holo casters en mega evoluties, vandaag gaan we het over andere features hebben!

Pokemon Amie

Nintendogs, maar dan anders, totaal anders. In Pokemon Amie kun je met je pokemon spelen en ze voeden. Je kunt ze trakteren op voedsel en aaien op het touchscreen. Je kunt Pokemon Amie gebruiken wanneer je maar wilt. Wanneer je goed zorgt voor je pokemon, zal deze van je gaan houden en beter presteren in gevechten, maar behandel je 'm slecht, zal de pokemon je gaan haten en minder goed presteren en zelfs zijn ongenoegen laten blijken.

Super Training

Je kunt je pokemon natuurlijk trainen door middel van gevechten, maar in Pokemon X en Y kan het ook door middel van Super Training. Super Training kan op elk moment worden toegepast op de pokemon die je wilt trainen, dit kan vanuit Pokemon Amie en het PSS-systeem waar we het eerder over gehad hebben.

Super Training bestaat uit meerdere onderdelen, in Super Training Regimens trainen je pokemon zichzelf door allerlei verschillende onderdelen. Je pokemon zal bijvoorbeeld een enorme ballon in de vorm van een andere pokemon aantreffen, daarna moet elke partij proberen de ballen in het doel van de tegenstander te schieten, eigenlijk is dit dus een soort van Pokemon-voetbal, wanneer dit gebeurt kun je in 3D genieten van deze gebeurtenis, je kunt ook je pokemon helpen door met de Circle Pad te richten op de tegenstander zijn doel.

Bij het voltooien van de Regimens krijg je Core Bags, deze kun je aan je pokemon geven. Dat versterkt het effect van de groei van de Pokémon met Core Training.

Bij Super Training gaat helaas niet het level van je pokemon omhoog, maar de basisstatistieken wel waardoor je pokemon wel sterker wordt. Het kan dus zijn dat de attack of special defense van jouw pokemon zal stijgen, hierdoor word jouw pokemon sterker dan andere pokemon van dat soort en ben je dus in het voordeel. In de voorgaande pokemon games kon dit door speciale items zoals bijvoorbeeld Calciums en Proteins, in Pokemon X en Y gaat het makkelijker dan ooit dankzij Super Training!

In deze zeshoek kun je zien hoe veel jouw pokemon is gegroeid in statistieken.

De effort-o-meter helpt je bij het begrijpen van de statistieken hierin kun je zien wat de statistieken zijn die bij je pokemon horen, de statistieken die deze op het moment heeft, en deze geeft aan hoeveel je deze pokemon nog kan laten groeien. Zie hieronder een voorbeeld met pikachu:

-Het donkergroene in het midden van de zeshoek geeft aan hoe sterk pikachu normaal is.

-Het gele gedeelte is hoe veel pikachu is gegroeid.

-De balk rechts geeft aan hoe veel pikachu nog kan groeien, de balk is nu nog voor iets meer dan de helft gevuld, dit betekend dat je pikachu nog wel even kan trainen voordat deze aan de max zit. Je moet keuzes maken op welke punten je jouw pokemon wil trainen want wanneer de balk leeg is kun je deze niet verder trainen. Sommige statistieken zullen ook sneller stijgen dan andere, bijvoorbeeld: het kan zijn dat pikachu's snelheid sneller toeneemt dan zijn special attack, hier moet je dus keuzes maken of je de balk wil op maken aan special attack snelheid, of allebei.

Photo Spots

Tijdens je avontuur door Kalos zul je ongetwijfeld allerlei mooie plekken tegenkomen, deze kun je dan fotograferen met de nieuwe Photo Spot functie. En net als bij een echte camera zit er op de camera van Pokemon X en Y ook een sluiter, een autofocus,  de helderheid en andere opties om een leuke foto te maken. Wanneer je een foto hebt gemaakt, kun je deze op je Global link startpagina zetten en ze delen met de hele wereld.

Zoals je hier ziet, zitten er veel opties op de camera!

Let goed op waar je op focust! 

Houd DailyNintendo in de gaten voor meer Pokemon X en Y nieuws, tot die tijd: Heb jij al een starter in gedachte?

zp8497586rq