Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De Most Wanted Wii U games van 2013

wiiuuOke, het gaat niet goed met de Wii U en dat is allang geen geheim meer. Nintendo wil de Wii U weer op de kaart gaan zetten met een aantal grote first-party spellen. Daarnaast moeten we later dit jaar ook nog wat third-party games gaan verschijnen. De grote vraag: gaat het Nintendo lukken om van de Wii U alsnog een succes te maken? Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van de meest gewilde Wii U titels die dit jaar uitkomen. Hieronder de ‘most wanted’ Wii U spellen van 2013!

 

 

Super Mario 3D World

Zonder meer de belangrijkste troef van Nintendo voor dit jaar. Want eind 2013 verschijnt een compleet nieuw 3D avontuur met Mario en zijn vrienden in de hoofdrol. Geen Super Mario Galaxy-achtige mario Titel maar een Mario platformer die erg veel lijkt op de 3DS game Super Mario 3D Land. Dat betekend dus door een hoop leveltjes heen rennen die verspreid zitten over verschillende werelden. Op zich niets revolutionairs maar de spellen staan over het algemeen wel garant voor succes. Super Mario 3D Land voor de 3DS was een van de reddingen van de Nintendo 3DS! Nieuw is dit keer ook multiplayer mode en daarmee is dit de eerste 3D Mario game die je ook met vrienden kunt spelen. Wel offline overigens. Daily Nintendo heeft de game al getest en wij zijn enthousiast. Oke, we hadden liever een nieuw groots avontuur a la Mario Galaxy gezien, Super Mario 3D World zal hoe dan ook een erg vette game gaan worden!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Niet meteen de meest populaire Nintendo franchise maar wel een erg leuke! Nog dit jaar zal Tropical Freeze op de Wii U verschijnen en net als de Wii game Donkey Kong Country Returns zal dit een 2D platformer worden. De game borduurt voort op het succes van de Wii game maar dan met allerlei verbeteringen. Zo is de game groter, uitdagender en natuurlijk ook veel mooier. De game is geheel in HD. Wij hebben de game al gespeeld en konden de vacht van Donkey Kong prachtig zien bewegen. Een sterke platformer die hoe dan ook erg leuk gaat worden! Ook deze game is samen te spelen en dat zorgt soms voor lekker chaotische gameplay!

The Legend of Zelda: Wind Waker HD

The Legend of Zelda: Wind Waker heb je misschien al eens gespeeld. De game verscheen jaren terug op de Gamecube. En ondanks dat niet iedere gamer meteen enthousiast was over de grafische stijl, bleek de game wel een hele goede Zelda titel te zijn. Nintendo speelt op safe en brengt deze game later dit jaar naar de Wii U met een aantal leuke verbeteringen. Met name op grafisch vlak ziet de game er werkelijk schitterend uit. Ook krijgt de game nu GamePad besturing en zijn sommige gameplay elementen geperfectioneerd. Gegarandeerd een succes nummertje dus!

Sonic Lost World

Een nieuwe Sonic platformer is onderweg naar de Wii U en ook nog eens als exclusieve Wii U titel. Sonic Lost World wordt een lekker snelle Sonic platformer zoals we die maar al te graag zien. Als een speer door prachtig vormgegeven levels rennen zonder er over na te denken, dat is hoe we Sonic het liefst zien en hoe Sonic Lost World zal gaan worden. Daily Nintendo speelde de game alvast en we moeten toegeven dat SEGA erin lijkt geslaagd weer eens een leuke Sonic titel te hebben gemaakt. Voor het definitieve oordeel moeten we nog even wachten maar de verwachtingen zijn hoog gespannen!

Wii Fit U

Nu niet bepaald een titel waar ik persoonlijk erg naar uit kijk, veel casual gamers vinden Wii Fit wel erg leuk en dus is het wel een game die de Wii U goed kan gebruiken. Eind dit jaar moet de game in de winkels komen te liggen en middels het Balance Board kun je weer flink aan je eigen lichaam gaan werken. Laten we hopen dat deze sterke merknaam een bijdrage gaat leveren aan een groot succes van de Wii U! Het origineel heeft in elk geval bewezen dat de game erg gewild is.

Wii U Party

Ook hiervoor geldt dat dit een game is die ik persoonlijk dan wel niet geweldig mag vinden, ook Wii U Party is een sterke naam inmiddels en dat kan de Wii U goed gebruiken. Het origineel werd ten slotte goed verkopen en de game kan erg leuk zijn om met een stel vrienden of familie te spelen. Simpele spelletjes die op een leuke manier gebruik maken van de GamePad: je houdt er van of je vind ’t maar niks. Eind dit jaar ligt de game hier in de winkels en hopelijk kan de game veel casual gamers naar de Wii U halen.

Maar er is meer…

De games die we nu besproken hebben zijn dan wel echt de grootste Wii U titels die later dit jaar verschijnen, gelukkig blijft het daar niet bij. Er zijn nog meer games die behoorlijk interessant zijn en ook dit jaar in de winkels komen te liggen. Zo vergeet Activision de Wii U niet en komt de nieuwe Call of Duty: Ghosts ook naar de Wii U. Een grote game franchise die de Wii U goed kan gebruiken. Bovendien zijn de COD spellen altijd erg leuk en kunnen wij niet wachten om lekker te gaan knallen op de Wii U. Een game die al vrij snel uit gaat komen is The Wonderfull 101 (zie hierboven). Misschien niet de meest bekende titel, wel een met potentie. In dit actiespel bestuur je Wonder-Red en rekruteer je 100 doorgewinterde helden bij je strijd tegen een buitenaardse invasie, als held nummer 101! Je kunt zelfs wanhopige burgers in machtige helden veranderen, om je team aan te vullen. Ubisoft komt daarnaast met Rayman Legends. De game mag dan wel niet meer Wii U-exclusief zijn, het belooft wel een erg vette platformer te worden vol humor en prachtig ontworpel levels. Een ding is zeker, met Rayman Legends zal de Wii U er een sterke platform game bij hebben! Dan hebben we ook nog de speciale Wii U editie van Deus Ex: Human Revolution. Eigenlijk is dit de beste versie van de game die eerder al op o.a. de PS3 verscheen. Toen al werd de game erg goed ontvangen en hiermee heeft de Wii U er straks een onwijs vette shooter bij, iets wat de console wel kan gebruiken. Om het lijstje compleet te maken kunnen Wii U bezitters later dit jaar ook nog aan de slag met Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, de nieuwe Skylanders en Batman: Arkham Origins. Naar welke game kijk jij het meeste uit?