Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

mario-sonic-at-the-olympic-winter-games-wallpaper-1-1600-1200Geniet van gametrailers waar Nintendo-personages er een gezellige, koude boel van maken.

Het valt niet mee een makkelijke manier te zoeken om af te koelen met deze warme dagen. Ja, je kunt natuurlijk gaan zwemmen en je kunt je kop in de vriezer steken, maar dat gaat ook een keer vervelen. Maar er is ook een alternatieve oplossing. Ik heb zeven handige tips voor je waar je weer ijskoud van wordt. Zet je laptop, tablet of i-phone aan, klik op Daily Nintendo en ga even lekker rustig met een koud drankje of een ijsco in je hand zitten en geniet van gametrailers waar Nintendo-personages hun best doen er een gezellige, koude boel van te maken.

Secret of Mana, Ice Country

Secret of Mana - Winter World-468xJe verveelt je, weet niet waar je het zoeken moet van de hitte, misschien een goed plan om eens te gaan buurten in Ice Country van Secret of Mana, een SNES Action RPG. ‘Pffff, wat heb ik daar nou te zoeken’, zul je denken. Afleiding genoeg in dat ijskoude winter wonderland. Wat dacht je ervan een aantal wolven met je zwaard om te hakken? Als je de smaak te pakken hebt; je kunt telkens overnieuw die beesten een kopje kleiner maken tot je het te koud krijgt of verder onderzoek wilt doen.

Starfox Adventures, Snow Run

21-17-NonLinearIs wolven meppen niets voor jou? Dan heb je zeker wel zin in een sneeuwrace met afzichtelijke monsters in Starfox Adventures, een Gamecube adventure a la Zelda. Je kunt een heerlijke avondwandeling maken in een prachtig sneeuwlandschap, je moet alleen uitkijken dat er geen vervelende ettertjes van monsters je het lastig gaan maken. Al een beetje afgekoeld? Nog steeds niet? Oké, stap op de winterscooter en zorg dat je de race tegen monster wint, anders moet je blijven racen. Grote fun voor gamers van leuke actie in de winter.

Yoshi’s Island, Snow World

0Goed, als je bent uitgeraced kun je ook wel even een trip maken naar Yoshi’s Island, alwaar je op een kleine koter mag passen, en de kleine uk heet Mario. Hij zit constant op je rug, tot dat mormel begint te krijsen omdat jij hem niet vast houdt. Je wordt er dol van en besluit dan maar van ellende met dat kind naar een lekker ijskoude wereld te gaan, vol met grote sneeuwballen en ijsblokken. Erg welkom ben je daar niet, want je wordt om de twee seconden bestookt met vuurklodders en andere voorwerpen. Het glibbert en glijdt van voor naar achter, maar dat kind op je rug houdt tenminste zijn kleine waffeltje even dicht. Misschien toch niet zo’n goed idee om daarheen te gaan om te relaxen, dus dan maar een andere plek zoeken om te ontspannen en af te koelen.

The Legend of Zelda, Ice Cavern

ice_cavern_spelunkingZo, even echt koud worden in de wereld van Zelda. Ice Cavern is daarom een bezoekje waard voor degenen die even bij willen komen van dat baby gekrijs. Neem de tijd, er is geen haast bij om snel te vertrekken. In Ice Cavern kun je rustig rondglijden en in de tussentijd uitvogelen hoe je weer naar de uitgang komt. Als je het aandurft kun je zelfs een duik nemen in het ijskoude water, maar afkoelen of bevriezen zijn toch twee verschillende dingen, dus wees daar voorzichtig mee. Heb je dorst is er ook de gelegenheid een levensdrankje te kopen en op te drinken; de rupees liggen er toch voor het oprapen. Op naar de volgende koude plek.

Super Mario 64, Snowmans land

Mario64picBen je iemand die graag sterren vezamelt (nee, niet die beroemde Hollywood sterren) en graag beweegt in een Mario wereld? Neem dan een kijkje in het land van Super Mario 64, Snowmans Land is de plek voor jou als je graag gebeten wordt door zwarte bommen en andere personages. Wil je perse die ster dan moet je een berg beklimmen. Dit gaat wonderlijk snel in een met sneeuw bedekte bodem. Maar ja, in een fantasiewereld kun je alles doen waar je zin in hebt. Avontuur genoeg met Mario, zou ik zeggen.

Mario & Sonic At The Olympic Wintergames

mario-sonic-at-the-olympic-winter-games-wallpaper-1-1600-1200Voor de sportieveling die graag aan sport doet, met name in koude omgevingen, is er de Olympische Winterspelen met Mario en Sonic. Die blauwe Sega egel, ja, die. Je kunt allerlei winterspelen doen, zoals bobsleeën zonder bob, alleen met een slee. Schaatsen is ook een manier om vooruit te komen, maar er is natuurlijk ook een team-sport, Ice Hockey. Verwacht geen hoogstaand spel van de teams, ze dollen meer dan iets anders, en als je niet uitkijkt krijg je ook nog een mep met die hockey-stick. Ben je niet zo’n vechtersbaas, dan raad ik je aan weer eens een race te bezoeken op een andere plek, wat dacht je ervan mee te racen in Mario Kart 7?

Mario Kart 7

mario-kart-4Last but not least. Een topplek waar je zowel kunt ontspannen door naar je favoriete personages te kijken tijdens een race, als zelf kunt deelnemen aan spetterende actie op je motor of jouw ultieme raceauto. Hou je bananen en sterren bij de hand, want het kan er ruig aan toe gaan op het circuit met dikke apen, lelijk kijkende chagrijnige kerels met gele petjes en geraffineerde prinsessen. Zelfs baby’s rijden of hun leven ervan af hangt. Ze gooien nog net hun luiers niet op de racebaan om jou te laten slippen. Natuurlijk moet je op z’n minst aan één race meedoen, zo loopt de temperatuur niet al te hoog op.

Ik hoop dat je nu genoeg bent afgekoeld om de avond en de komende dagen goed door te komen. Zet je voeten in een teiltje en doe voorlopig lekker niets meer.