Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokemon X en Y features: O-powers, Wondertrade en PSS

PokémonMet de release van Pokemon X en Y in zicht, worden er steeds meer nieuwe aankondigingen gedaan. Er worden onder andere nieuwe Pokemon gepresenteerd en nieuwe steden in de Kalos-regio waar dit spel zich zal gaan afspelen. Ook worden nieuwe features gepresenteerd en hierop wil ik in dit artikel wat uitleg geven en jullie up-to-date maken voor de release.

Een van de nieuwe features is het nieuwe PSS (Player Search System), met dit systeem kun je wanneer je maar wilt verbinding maken met spelers over de hele wereld! Je kunt hiermee spelers zoeken over de hele wereld en deze toevoegen  in je contacten. Je kan zelfs spelers toevoegen waarmee je nog nooit eerder hebt gespeeld en dit kon in de vorige games niet.

Om gebruik te maken van het PSS hoef je alleen maar op het pictogram op het touchscreen te drukken. Eigenlijk is het PSS een soort van mix van je PalPad (soort vriendenlijst in de vorige games) en de GTS (hier kon je in de voorgaande games alleen gebruik maken in het Pokemoncenter), het enige verschil is dat er meer mogelijkheden op zitten en dat je er overal gebruik van kan maken. Met het PSS kun je ook online gevechten houden en ruilen met spelers over de hele wereld, er worden in de loop richting de release meer functies vrijgegeven dus houd Dailynintendo in de gaten!

 

Wonder Trade is ook een nieuwe feature voor Pokemon X en Y welke we nog nooit eerder zijn tegengekomen in de Pokemon-serie, bij wondertrade geef je een bepaalde pokemon op om te ruilen en krijg je er een willekeurige pokemon voor in de plaats die ergens anders op de wereld word opgegeven voor de Wonder Trade, het leuke aan dit idee is dat je nooit weet welke pokemon je zal krijgen, het minder leuke aan dit idee is dat er hoogstwaarschijnlijk geen sterke of zeldzame pokemon zullen worden opgegeven in de Wonder Trade.

 

O-powers zijn speciale vaardigheden die tijdelijk werken in het spel om je verder te helpen in je avontuur, sommige O-powers zorgen ervoor dat je makkelijker pokemon vangt terwijl andere ervoor zorgen dat je pokemon meer experience-points krijgt. Ook zijn er O-powers die ervoor zorgen dat je meer prijzengeld krijgt na een gevecht met een andere trainer. Deze O-powers kun je ook delen met andere speler in je vriendenlijst/contacten.

Tot dusver dit artikel over de niewe features van Pokemon X en Y, houd de site in de gaten voor nieuwe features!