Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pikmin-3-Wii-U-Nintendo-E3-2012-Presentation-Trailer-Screenshots-Shigeru-Miyamoto-Action-Strategry-GamePad-uns10Vanaf morgen ligt Pikmin 3 in de winkels voor de Wii U. Wij hebben de game inmiddels al voor je getest en de review staat online. Om de release van Pikmin 3 te vieren hebben we een mooie special online gezet rondom deze bijzonder strategische game franchise met in de hoofdrol de schattige en gekleurde Pikmin. 

Geschiedenis

De Pikmin serie is alles behalve een echt oude Nintendo franchise. Sterker nog, het eerste deel zagen we in 2001 voorbij komen op de Gamecube en na enkele jaren verscheen deel 2. Pikmin is ontwikkeld door de “Nintendo Entertainment Analysis and Development”-afdeling van Nintendo. De bedenker van Pikmin is Miyamoto, de grote man achter meerdere game franchises zoals Mario, Zelda en Donkey Kong. Nadat de twee delen op de Gamecube verschenen, brachtig Nintendo zowel Pikmin 1 als 2 later nog uit op de Nintendo Wii. De games verschenen in de ‘New Play Control’ serie en kregen hiermee een speciale besturing die gebruik maakte van de Wii Remote, iets wat voor de Pikmin spellen overigens goed uitpakte.

Wat voor een game is het precies?

Wellicht hebben sommige nog nooit een Pikmin game gespeeld. Zij zullen zich wellicht afvragen: wat voor een game is het dan precies? In de game ga je met allerlei gekleurde Pikmin naar verschillende gebieden toe. Deze gebieden liggen vol kostbare spullen, voedsel en schatten. Er is echter ook gevaar gezien de werelden ook vol zitten met rare wezens. Het is jouw doel om te overleven en natuurlijk zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Heel simpel gezegd moet je hierdoor de beste Pikmins (elke Pikmin heeft zo zijn eigen krachten) inzetten tegen de juiste vijanden. Daarnaast heb je de juiste Pikmins nodig om in bepaalde gebieden te komen. De Pikmins luisteren naar hun captains. Jij bestuurt dus de Pikmins in deze game waarbij strategie van groot belang is!

De verschillende soorten Pikmin

Oke, de game draait dus om allerlei soorten Pikmin. Hieronder een overzicht van de verschillende kleuren Pikmin met hun unieke eigenschappen. Overigens komt niet elke Pikmin in ieder deel voor. Zo introduceerde Pikmin 2 de witte Pikmin maar in deel 3 werden deze weer vervangen voor onder andere de vliegende Pikmin.

 • Rood: Deze Pikmin zijn hittebestendig en krachtig
 • Geel: Deze pikmin kunnen erg hoog gegooid worden. Ze zijn ook bestand tegen elektriciteit.
 • Blauw: Kunnen onder water lopen
 • Paars: Zijn 10 keer zo sterk als normale Pikmin.
 • Wit: Kleine, snelle Pikmin die immuun zijn voor vergif.
 • Rock Pikmin: stenen Pikmin die zwaar zijn en speciale muren kunnen breken
 • Vliegende Pikmin: erg handig om speciale gebieden te bereiken waarvoor je moet vliegen

De Pikmin worden bestuurd door de crew. Ook hier geldt dat niet elk crew lid in ieder deel voorkomt. Olimar verscheen in Pikmin 1 en 2 maar deel 3 introduceerde juist weer nieuwe crew leden. Ook Loui is een crew lid uit de Pikmin serie.

Leuke Pikmin weetjes

 • De Japanse naam is  ピクミン
 • Toen Pikmin 3 werd aangekondigd, werd alleen gezegd ‘we’re making Pikmin’
 • Blauwe Pikmin kunnen andere soorten Pikmin helpen om niet te verdrinken
 • Olimar is speelbaar character in de nieuwe Super Smash Bros

De soorten Pikmin in beeld