Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

top25gamesIedereen kent wel het gezeur van ouders dat gamen helemaal niet goed is maar, is dit wel helemaal het geval?

Hoe is het gamen eigenlijk in de negatieve publiciteit gekomen? Dit komt vooral vanuit het oogpunt dat er een aantal bloedbaden zijn veroorzaakt door zeer fanatieke gamers. Alleen die paar bloedbaden die er worden aangericht door fanatieke gamers staan niet in vergelijking tot het aantal gamers en het totale aantal bloedbaden. Daarnaast komt nog dan 90% van die gamers die zoiets doen nog een geestelijke afwijking hebben en alleen maar spellen uit het shooting genre spelen. Als laatste wordt vaak het argument gebruikt dat ze verslavend zijn maar goed dat zijn alcohol en drugs ook.

Nu even het positieve van gamen. Iedereen heeft wel momenten dat je niet goed in je vel zit of gefrustreerd bent en soms is dan de beste oplossing even volledig op te gaan in een afgesloten wereld dat kan door allerlei manieren zoals muziek luisteren of helemaal opgaan in een game waar jij de held bent en al je gevoelens los kan laten zoals door bijvoorbeeld bij Mario en The Legend of Zelda. Bij Mario kan de vrolijke muziek je makkelijk opvrolijken en bij The Legend of Zelda kan je alle frustratie weg laten lopen door monsters te verslaan.

Verder is er uit onderzoek gebleken dat sommige games en zelfs een volledige console echt goed voor je zijn. Die console is de Nintendo Wii. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de Wii mensen met ziektes zoals Parkinson en Reuma hun symptomen beter aan kunnen en hun balans verbeterd als ze regelmatig op de Wii spelen. Daarnaast komen er steeds meer die letten op de beweging van mensen zoals Kinect, Move, praktisch gezien de hele Wii en games die je op meerdere platformen vindt zoals DDR (Dance Dance Revolution).

Gamen kan naast deze positieve effecten nog meer positieve effecten hebben. Je kan er namelijk betere samenwerking door leren, je kan beter contrast zien en het beste van alles is er bewezen dat chirurgen die regelmatig gamen gemiddeld ongeveer 37% minder fouten maken en 27% sneller zijn dan chirurgen die niet regelmatig gamen.

Als laatste zijn er ook nog games waar je echt iets van leert op je hersenen traint. Als je bij games zoals Assassin’s Creed goed oplet leer je dingen die er echt in de geschiedenis zijn geweest  zoals de familie Borgia waarvan één familielid paus is geworden of games waardoor je basis Engels gaat begrijpen zoals in mijn geval bij RuneScape het geval was. Games die je hersenen trainen zijn er in overvloed bij dit soort games moet je vooral denken aan Brain Training en puzzel games zoals Professor Layton.

Als ik al deze punten samenvoeg en tegen elkaar afweeg lijkt het erop dat gamen eigenlijk best goed voor je is zolang je maar gebruik maakt van de verschillende genres en niet alleen maar hersenloos bij shooters in het rond gaat schieten