Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Historie Animal Crossing

ac_logo-600x385Animal Crossing, de populairste ontmoetingsplek voor burgemeesters en een dierengemeenschap in een virtuele wereld. Je bouwt je eigen dorp en start een community met vrienden die je zelfs wereldwijd kunt vinden. Maar wanneer is dit allemaal begonnen? We gaan een paar jaar terug in de tijd om te ontdekken hoe Animal Crossing is ontstaan. Daarbij zie je een stukje Manga en merchandise voorbij komen. Enjoy!

animal forestAcht maanden voordat Animal Crossing werd uitgebracht in Japan was in 2001 Animal Forest op de markt gebracht voor Nintendo 64. Animal Crossing was daar eigenlijk een remake van. Omdat de N64 buiten Japan vrijwel niet meer werd verkocht besloot Nintendo Animal Forest niet uit te geven in de rest van de wereld. Bovendien had de game een Dynamic Drive nodig, een uitbreiding die ook niet verder kwam dan de Japans grens. Nintendo besloot Animal Forest door middel van een remake uit te breiden en het op de markt te brengen op de Gamecube. Zo kwam Animal Crossing     ter wereld in de Europese winkels in september 2001 met een bijgeleverde geheugenkaart.

animal forest1Op het eerste gezicht ziet Animal Crossing voor de Gamecube er nogal kinderachtig en simplistisch uit. Niets is echter minder waar, want als je door het schattige uiterlijk heen prikt, ontdek je een grote variatie aan gameplay die maar relatief weinig games in 2001 ooit wisten te behalen. Het sterke punt van het spel was de vrijheid en het simulatiegehalte. In dit eerste Animal Crossing spel besluit je op jezelf te gaan wonen en komt terecht in een dorpje diep in het bos met allemaal pratende dieren. Daar kom je Tom Nook tegen die jou klusjes laat doen in ruil voor geld waarmee je dan jouw huisje afbetaalt.

Het spel kent dezelfde principes die je nog steeds tegenkomt in de huidige Animal çrossing games. Boompje planten, contacten leggen, schatgraven, opdrachten uitvoeren voor andere bewoners en boomgaarden verbouwen. Het is daadwerkelijk mogelijk om handel te voeren met andere spelers van de game. Maar in tegenstelling tot nu gebeurt dit echter niet via LAN of het Internet. Nee, je belt gewoon één van je vrienden op die de game ook heeft, om te vragen of hij z’n memorycard mee wil nemen. Deze stop je vervolgens in je GameCube en dan kan je in de game van jouw dorp naar die van je vriend reizen. Bij elke speler ziet het dorp er namelijk compleet anders uit. Niet alleen qua indeling, maar ook wat inwoners en spullen betreft. animalforest2Je kunt allerlei spullen met elkaar uitwisselen, soms tegen geld, of gewoon via directe ruil. Voor ruilacties kun je ook speciale codes gebruiken die je in de game gegeven worden. Als de andere speler deze code dan in zijn game invoert, krijgt ook hij toegang tot deze spullen. Dingen uit andere dorpen die niet in je eigen dorp aanwezig zijn, leveren veel geld op omdat ze als import gezien worden.

Het bijzondere aan Animal Crossing is dat je tijdens het spelen nergens toe bent verplicht, maar kan wel als gevolg hebben dat jouw tuin vol komt te staan met onkruid of je krijgt te maken met boze, ontevreden buren. Er zijn diverse activiteiten en heel veel verzamelobjecten te vinden. Wat ook een leuke toevoeging is dat ook toen al het spel in real life was. Dat wil zeggen; het sneeuwt in de winter en in de zomer schijnt de zon. In de nacht is het donker en overdag is het licht. Zelfs oud en nieuw vier je daadwerkelijk op 31 december.

Animal Crossing: Wild World werd uitgebracht voor de Nintendo DS, waarin de speler zijn of haar eigen leven kan opbouwen in een dorp. Het spel is de opvolger van Animal Crossing voor de Gamecube. Wild World werd in Noord Amerika uitgebracht in 2005, en in Europa maart 2006.

Animal-Crossing-Wild-World-DSHet doel van de game is het hebben van sociale contacten met de andere bewoners die in de stad leven. Dit kan door gewoon te praten, maar ook door brieven te sturen. Geld (bells) is ook van belang. Voornamelijk om het huis af te betalen, waardoor men een groter huis heeft en het kopen van spullen waarmee jouw huis ingericht kan worden. Hierdoor wordt het mooier en krijgt men er meer punten voor bij The Happy Room Academy. Dit is een groep die bepaalt hoe mooi het huis is, door het geven van punten op basis van de meubels. Dit wordt eens per week meegedeeld via de post.

Animal Crossing: Wild World  maakt gebruik van Nintendo Wi-Fi connectie. Hierdoor kan men met een draadloze internetverbinding of een Nintendo USB Connector contact maken met iedereen via internet die ook een friendcode heeft. Deze code is er om te zorgen dat niet iedereen het dorp in kan. Dankzij de ingebouwde klok en kalender van de DS vinden op gezette tijden speciale evenementen plaats in het spel, zoals nieuwjaarsdag en koopzondagen, en zijn er gewone wedstrijden zoals het vangen van de grootste vis en er zijn zelfs verjaardagen van de bewoners.

Animal Crossing: Let’s Go To The City.  Met dit nieuwste deel van de Animal Crossings serie kun je opnieuw je eigen stukje landelijke rust in het leven roepen. Deze keer kun je ook kijken wat zich achter de horizon bevindt door op de bus te stappen en naar de grote stad te rijden, wanneer je maar wilt! In het stadje dat je zelf creëert kun je alles in je eigen tempo doen. Zoek een goede stek en ga lekker vissen, verken je omgeving, graaf fossielen op of breng elk moment dat je wakker bent door met het inrichten en versieren van je droomhuis. Om het hele jaar van een luxe leventje te kunnen genieten, heb je natuurlijk wel geld nodig. De valuta in het spel wordt Bells genoemd.

PS_Wii_AnimalCrossingLetsGoToTheCity_NS_enGBVan het grootse warenhuis Gracie Grace tot het Marquee theater, er is genoeg te doen en te zien wanneer je met nieuwe dieren mengt en speciale voorwerpen die je niet in je stadje kunt vinden weet te bemachtigen. In plaats van je creaties aan Tom Nook te verkopen, kun je ze ook aanbieden in het veilingshuis van de stad of kun je wat Bells slijten aan de aankoop van iets unieks.

Wat ook nieuw is aan Animal Crossing op de Wii, is de mogelijkheid om met vrienden te chatten met de nieuwe Wii Speak-accessoire. Om met vrienden en familie te chatten hoef je alleen maar een ander stadje te bezoeken via de Nintendo Wi-Fi Connection of iemand uit te nodigen om naar jouw stadje te komen. Als jij en maximaal drie vrienden samen in een stadje zitten kun je chatten. Je kunt het Wii Speak-accesoire zien als het middelpunt van een telefoonvergadering, want hij pikt de stem op van iedereen die zich in de kamer bevindt, wat betekent Wii_AnimalCrossingLetsGoToTheCity_01_mediaplayer_largedat meer dan één persoon aan het gesprek mee kan doen.

Als je het Nintendo DS spel Animal Crossing: Wild World al hebt, dan kun je sommige gegevens van je figuurtje naar de Wii-versie importeren, waardoor je je meteen thuisvoelt. Je kunt ook een lijst van alle voorwerpen die je in het DS-spel hebt bezeten meenemen naar de winkel van Tom Nook, waardoor het deze keer makkelijker is om ze te pakken te krijgen.

 

Animal Crossing: The Movie. 

Animal Crossing: Manga.

deel 1

 

deel 2

 

deel 3

 

deel 4

 

deel 5

 

deel 6

 

deel 7

 

deel 8

 

deel 9

 

deel 10

Animal Crossing Merchandise.

animal-house2

 

Kk-slider-1

 

merchandise_006

 

merchandise_007

 

merchandise_012

 

merchandise_014

 

NintendoMonopolyBoard-Zoom