Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Animal Crossing’s Villager is beta-karakter Brawl

WiiU_SmashBros_scrnNew01_02_E3De nieuwe speler in de volgende Super Smash Bros. had eigenlijk al in Super Smash Bros. Brawl gezeten. Dat zegt Masahiro Sakurai in zijn column in Famitsu. Hij vertelt:

 “A lot of people understood Mega Man, but they kept asking me ‘Why did you go for the Villager and the Wii Fit trainer?’, Neither of them are fighting characters, certainly. In fact, we had previously removed the villager from Super Smash Bros Brawl in the planning stages because he wasn’t suited for battle.”

Natuurlijk was het een behoorlijke verrassing toen Villager en Wii Fit Trainer werden aangekondigd. Maar Sakurai zegt zelf dat de Villager juist erg geschikt is als vechter. Met zijn bijl, plant potten en net is hij een ware Smasher. Hetzelfde geldt ook voor de Wii Fit Trainer. De Villager was eigenlijk een van de nieuwkomers in Brawl, maar is uiteindelijk toch geschrapt. Waarom werd hij geschrapt? Toentertijd vond men hem nog niet geschikt voor vechten.  Het gevechtsveld “Smashville” is wel gebaseerd op een typisch Animal Crossing-dorp.

Ook vertelt Sakurai dat aan filmpjes en screenshots goed was te zien dat Villager en Wii Fit Trainer niet zomaar ondoordachte keuzes waren. Ze zijn beiden zeer uniek en totaal anders dan de meeste andere vechters.

Wat vinden jullie van Villager en Wii Fit Trainer als nieuwe Smashers?

BRON: The Official Nintendo Magazine