Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[UPDATE] Hey, Listen! – Best of GameMusic

LetsListenJe staat er niet altijd bij stil, maar muziek speelt een zeer belangrijke rol in video-games. De locaties in Super Mario-games zouden niet zo vrolijk zijn zonder de vrolijke deuntjes en kerkers in de Zelda-serie hadden niet dat spannende dat ze nu hebben. Vandaar dat we stil gaan staan bij een paar van de beste muziekstukken uit de Nintendo-games.

[UPDATE] Nu mét de componisten!

Song of the Hero

Het eerste muziekstuk is misschien wel een van de bekendste en mooiste game-melodieën aller tijden. De Song of the Hero, beter bekend als de “Overworld Theme” of het “Main Theme”, is hét muziekstuk van de The Legend of Zelda-serie. De melodie kwam voor het eerst voor in de originele The Legend of Zelda (NES). In bijna alle games uit de Zelda-serie komt deze melodie voor. Volgens Shigeru Miyamato, bedenker van de serie, moet de melodie een ontdekkingstocht representeren. Hij dacht erbij aan twee jongetjes die op een vuilnishoop zitten en zoeken naar spullen die nog enigzins bruikbaar zijn.

De eerste Zelda-titel waarbij het liedje een officiële naam en betekenis kreeg was The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii). De Song of the Hero zoals de melodie heet, werd gebruikt bij het openen van de laatste Silent Realm. Na deze test te hebben volbracht krijgt Link toegang tot de laatste kerker, waar de Triforce in ligt verborgen.

Zoals vele andere Zelda-muziek is de Song of the Hero gecomponeerd door Koji Kondo. Tijdens de creatie van dit nummer heeft hij nauw samen gewerkt. Hij was de eerste componist die Nintendo had en werd beroemd door zijn de populariteit van het Super Mario Bros.-Theme. Er zullen nog veel liedjes die hij geschreven heeft langskomen in Hey, Listen!

 

Eight Melodies

Voor velen zal deze melodie nieuw zijn, want hij komt uit de Japan-only titel: Mother. Wel ken je misschien de mascotte van deze serie, Ness. Maar nu verder naar dit muziekstuk. De Eight Melodies, oftewel de acht melodieën, is een combinatie van, zoals de naam al doet vermoeden, acht afzonderlijke deuntjes. In Mother moet een groep kinderen de wereld redden van Giygas, een buitenaards wezen die de Aarde wil verwoesten. Hiervoor hebben ze de acht melodieën nodig. De stukjes muziek worden geleerd van verschillende personages en objecten. Alleen de volledige melodie kan Giygas verslaan.

Westerse gamers konden in Earthbound een stukje van de acht melodieën horen en zelfs in Super Smash Bros. Melee zaten de Eight Melodies verstopt in de Stage Music van Onett. De Eight Melodies zouden eigenlijk met de honderden andere liedjes in SSB Brawl hebben gezeten. In de donkere diepte van beta-elementen zitten de magische deuntjes verborgen.

De Eight Melodies zijn gecomponeerd door Keiichi Suzuki & Hirokazu Tanaka. Tanaka heeft voor vele NES-games de muziek geschreven. Denk hierbij aan Duck Hunt, Dr. Mario en Kid Icarus. Op dit moment is hij president van Creatures Inc. Suzuki heeft naast de Mother-serie geen composities voor andere games geschreven.

 

Dit is pas het begin van een lange blog vol Nintendo muziek. Welke muziek vind jij waardig voor deze blog?