Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zelda franchise “Beyond the disc” met DLC?

468px-Zelda_hd_wii_u_logoEr zijn al veel nieuwtjes naar buiten gekomen tijdens de E3 wat betreft The Legend of Zelda games ‘The Windwaker HD’ voor Wii U en ‘A Link Between Worlds’ voor de 3DS. Nintendo heeft niets getoond van Zelda Wii U, maar dat wil niet zeggen dat er niets bekend is geworden. In een interview met Zelda producer Eiji Aonuma kwam namelijk iets erg interessants naar voren. Hij en zijn team zoeken naar manieren om DLC in toekomstige Zelda-franchises te integreren. Hij zei niet letterlijk dat het Zelda Wii U betrof, maar sprak over toekomstige Zelda titels,dus is het heel goed mogelijk dat het al gaat gebeuren met de aankomende Zelda Wii U titel.

Zelda-Logo

Dit is wat Aonuma zei tijdens het interview.

“We’re certainly looking at different ways to add on content that would enhance the experience for the user – maybe more places to explore or just to enrich the experience beyond what is on the disc. But we also have to take into consideration that if we charge for this content then it needs to be worth it for the user. So it’s certainly a balancing an act, but I can’t say that it is something we’re not considering.”

ZELDANOVOCOMPRARLOGOOWIIU

Als het inderdaad mogelijk is DLC in toekomstige Zelda titels te integreren opent het zeker veel perspectieven voor de gameplay en veel andere dingen. Wat als je bijvoorbeeld nieuwe dungeons of items kan toevoegen, of misschien een hele nieuwe wereld? Wat ook een optie kan zijn is het Zelda-WiiU-_Wii U_Editeur_004ontsluieren van secrets en verborgen items en wapens die je alleen kunt vinden door DLC aan de game toe te voegen. Een andere manier van spelen is dan bijvoorbeeld items en wapens ruilen met andere spelers als er ook  online-mogelijkheden zouden zijn. Dan kun jij als speler op bezoek bij een winkel in Kakariko Village of Hyrule Town. En hoe mooi is het als je in je eigen avontuur tips achterlaat voor anderen.

Misschien bekijk ik het helemaal verkeerd, maar het concept is wellicht een grote stap in het online gebeuren. Hoe zien jullie het voor je? Denk je dat het helemaal niet bij Zelda past of vrees je dat het Zelda idee hiermee verloren gaat? Of weet je andere ideeën die je met DLC kunt toevoegen?! Laat het weten in de comments.