Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

MarioDinsdag 11 juni 2013; iedereen zat klaar voor de Nintendo Direct uitzending. Vol verwachting over wat komen zal, luisterden we Satoru Iwata. Als eerst liet hij ons een fraaie nieuwe trailer zien voor Pokémon X en Pokémon Y. In de nieuwe trailer werden nieuwe functies bekend gemaakt, zoals het verzorgen van Pokémon en het nieuwe Fairy-type. Beide games verschijnen op 12 oktober dit jaar.

 

Na de nieuwe Pokémon informatie, sprak Iwata de woorden: ”Let’s take a look at this”. Zonder enige aanwijzing verscheen opeens Mario op ons scherm. Toen we de volledige omgeving zagen, konden we wel raden dat dit een direct vervolg zou worden op Super Mario 3D Land. Na een paar vlugge momenten van Mario rennend door het Mushroom Kingdom, zagen we hem een gouden bel pakken. Hierdoor kreeg de Brooklynse loodgieter de krachten van… een kat! Ja, het ziet ernaar uit dat Mario’s dierlijke krachten blijven groeien. Vervolgens zagen we Luigi door een spookhuis springen, met duidelijk sterkere sprongkracht dan Mario. Na Luigi’s entree kwamen Peach en Toad langs, als speelbare personages. Nu komen natuurlijk de vragen al op: “Als prinses Peach een speelbaar personage is, kan ze niet ontvoerd zijn… Wat is het verhaal dan?!” Hierop wilde Nintendo nog niet reageren. Toen zagen we de vier helden samen door een level reizen, wat inhoudt dat dit de éérste Mario 3D-titel is met een vier-speler mulitplayer stand. De game, Super Mario 3D World, verschijnt in december voor Wii U.

 

Na de aankondiging van de nieuwe Mario 3D-titel kregen we wéér een nieuwe Mario-game te zien, en wel een Mario Kart voor Wii U. Het eerste wat we zagen is dat motoren en zweefvliegers terugkeren. Maar toen begon Mario opeens ondersteboven te racen, hét nieuwe element in deze Kart: Zero-Gravity Racing. Ook onderwaterracing keert terug, en hoogstwaarschijnlijk ook het maken van je eigen karts. Mario Kart 8 is ook de eerste Mario Kart met HD-graphics en super scherpe character designs. Online spelen en korte gameplayvideo’s maken en delen via Mario Kart TV is ook beschikbaar. Het achtste deel van de Mario Kart-serie verschijnt in de lente van 2014 voor Wii U.

 

Na de nieuwe Mario-titels kregen we een hele stortlading van third-party releases achter elkaar, vervolgd door de nieuwe eShop titels. Na deze korte, razendsnelle filmpjes kwam de volgende grote titel voor dit jaar: The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. Nadat de Zelda Tech-Demo van de E3 2011 zo goed was ontvangen, leek het Nintendo een goed idee om The Wind Waker een HD-remake te geven. In de nieuwe trailer die Nintendo liet zien zagen we al het moois van de GameCube-titel met volledig nieuwe HD-graphics. Maar het is niet alleen een make-over, er worden namelijk ook nieuwe elementen toegevoegd zoals groene flesjes waar je boodschappen voor andere spelers in kan stoppen, of de mogelijkheid sneller te reizen op de King of Red Lions. De nostalgische Zelda-magie kunnen we allemaal weer gaan herbeleven vanaf oktober dit jaar.

 

Ze zijn met 101, maar het zijn geen dalmatiërs. In The Wonderful 101 neemt een groep helden, onder leiding van Wonder-Red, het op tegen een vijand uit de ruimte. Door zich te verenigen kan de groep helden transformeren in wapens. In de in-game winkel kunnen spelers nieuwe transformaties kopen om te veranderen in zwaarden, pistolen en nog veel meer. The Wonderful 101 heeft ook een multiplayermodus voor maximaal vijf spelers. Vanaf 23 augustus dit jaar kunnen Europese gamers aan de slag met deze nieuwe game.

 

De Donkey Kong Country-serie is weer springlevend, want Nintendo heeft de volgende titel alweer aangekondigd. Donkey Kong Country: Tropical Freeze gaat hij heten en ziet er op het eerste gezicht erg bekend uit. Veel elementen van Donkey Kong Country Returns voor de Wii en 3DS herkennen we terug. Maar deze keer wordt Donkey Kong niet lastiggevallen door Tiki’s. Nee, deze keer komen de vijanden  uit het noorden. Donkey Kong, Diddy Kong én nu ook Dixie Kong moeten het opnemen tegen Vikingen. Voor het eerste in de serie voegt Nintendo een meer dynamische camera toe, waardoor je nog meer zicht krijgt op de wereld van Donkey Kong. En de verrassingen houden niet op, want deze nieuwe Donkey Kong Country verschijn dit jaar nog voor Wii U.

Fans van Bayonette moeten nog even wachten tot de release van Bayonetta 2, maar krijgen wel een nieuwe trailer om van te smullen. In de laatste trailer van Bayonetta 2 konden we de hoofdrolspeelster zelf niet zien, tot nu. Bayonetta is van ”anime-achtig” met enorm lang haar geswitcht naar ”sexy bibliothecaresse” met een vlot kort kapsel. Helaas komt de game pas in 2014 uit, dus moeten we het voor nu doen met een nieuwe trailer en eerste gameplaybeelden.

 

De grootste aankondiging was nog niet aan bod gekomen, iets waar fans al sinds de bekendmaking van de Wii U op wachten. Eindelijk kregen we beelden te zien van Super Smash Bros. for Wii U/3DS zoals de titel nu is. De nieuwe editie in de Smash Bros. serie voegt nieuwe personages zoals MegaMan, een dorpsbewoner uit Animal Crossing en zelfs de Wii Fit Trainer. De trailer maakte meteen duidelijk wat het verschil is tussen de Wii U en 3DS versie. Op de Wii U kunnen spelers genieten van scherpe HD-graphics en slagvelden gebaseerd op locaties uit de populairste Nintendo console-games. De 3DS versie heeft de personages een omlijning gegeven om ze duidelijker te maken op de schermen van de handheld. Gevechtsvelden op de 3DS zijn veelal gebaseerd op locaties uit handheld-games. We zien dat de personages allemaal weer een make-over hebben gekregen na Brawl. Mario, Link, Kirby en de rest lijken nu meer op hoe ze in hun eigen games uitzien, in contrast met de meer realistische vormgeving van Super Smash Bros. Melee en Brawl. Masahiro Sakurai, de director van beide games, heeft de nieuwe Smash Bros. site al online gezet, waar hij elke week nieuwe zaken en ontwikkelingen zal posten. De nieuwe vechtgames van de Nintendo All-Stars verschijnen in 2014.

 

Na de E3 uitzending, die slechts 40 minuten geduurd heeft, verschenen er tientallen interviews en nieuwe trailers van onder andere Mario & Luigi: Dream Team Brothers en The Legend of Zelda: A Link between Worlds. De komende tijd krijgen we nog veel te horen over nieuwe titels en andere ontwikkelingen van Nintendo. Helaas heeft Nintendo geen beelden getoond van The Legend of Zelda U, iets wat ze overigens wel hebben overwogen. En hoe zit het met volgend jaar? Nintendo is er nog niet zeker van of ze weer een kleine presentatie houden. “De tijd zal het leren” zullen we maar zeggen.

Welke aankondiging tijdens de E3 vond jij het beste? En wat vond je van de aanpak van Nintendo dit jaar?