Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Strategy guide Pokemon Red and Blue (Yellow)

IMG_7323Voordat ik begin een kleine introductie over de nieuwe artikel op Daily Nintendo: Art books en Strategy guides. Deze boeken waarvan iedereen er wel een in zijn kast heeft staan, kunnen door de jaren heen erg  veel waard worden en collector items geworden. Er word soms heftig gevochten op Ebay om deze boeken en daarom een goed idee om hier meer over te vertellen. In deze nieuwe artikels zal ik de boeken beoordelen op zijn waarden, zeldzaamheid, informatie en presentatie.

Laten we beginnen met een guide die vele als hun eerste game strategy guide zagen. Namelijk de guide die je in 1999/2000 als een actie gratis bij je Pokemon Red of Blue game kreeg. Het donker blauwe paperback boek staat vol met tips, trick, plattegronden en ook nog eens 150 Pokemon verzamelstickers. Een tijdje later werd er ook nog een Red/Blue/Yellow versie uitgebracht met exclusiefe informatie voor de Yellow versie van de Pokemon game.

IMG_7325

IMG_7327

IMG_7328

IMG_7324

Beoordeling:

Het boek barst van de bruikbare informatie en maakt het verzamelen van alle 150 Pokemon  gemakkelijk. Een kleine minpunt is toch wel dat in tegenstelling met de Amerikaanse versie de Nederlandse (Europese) versie niet de originele illustraties van Ken Sugimori gebruikt maar die van de animatie serie. Iets wat gelukkig bij latere Pokemon guides werd recht gezet. Mocht je het boek willen hebben, dan word het tijd om snel te gaan zoeken want ze worden met het jaar zeldzamer en zijn bijna niet meer te krijgen. Verwacht bij het kopen van een guide dat je al snel zo 25 tot 30 euro kwijt bent. (Amerikaanse versie rond de 50/60 euro)

Meer artikelen lezen over Strategy Guides op Daily Nintendo ? (klik op een game).

Pokemon_Red_GB1127514695-00Unknownanimal_crossingsuper-smash-bros-brawl-wii