Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokemon X en Y: Fairy-Type, evolutie starters, en mewtwo!

PokémonZoals de meesten onder jullie wel zullen weten, is er de laatste tijd flink gespeculeerd rondom het nieuwe Fairy-type pokemon. In het begin waren het slechts  geruchten. Maar de geruchten beginnen steeds geloofwaardiger te worden!

De Fairy-type pokemon zullen niet allemaal vleugeltjes en een stafje bij zich hebben, wat misschien ook wel duidelijk is. Sylveon is zo’n Fairy-type pokemon en is een nieuwe ‘eeveelution’, Sylveon is onder in beeld.

Het nieuwe Fairy-type is immuun tegen Dragon-type aanvallen en is slecht weerstand tegen Poison- en Steel-type aanvallen. De Fairy-type aanvallen zijn sterker tegen Dark-type en Dragon-Type pokemon. Fire-type en Psychic-type pokemon zijn wel bestand tegen deze aanvallen en lopen hierdoor slechts halve schade op.

Het nieuwe Fairy-type zal niet alleen bestaan uit nieuwe pokemon, ook pokemon uit vorige spellen zullen worden aangepast. Mawile zal bijvoorbeeld worden omgetoverd tot een Steel/Fairy-type pokemon, de tweede gym in pokemon X en Y zal een Fairy-type gym zijn.

Verder worden de geruchten over wat de types van de eindevoluties van de starters zullen worden ook steeds sterker.

Chespin, de Grass-type zal een Grass/Fighting-type worden,

Fennekin, de Vuur-type zal een Fire/Psychic-type worden,

Froakie, de Water-type zal een Water/Dark-type worden.

 

Er zijn nu ook geruchten dat Mewtwo niet één maar twee nieuwe forms zal krijgen, wat betekend dat we nog een nieuwe form te zien krijgen!

 

Wat vinden jullie ervan als oude pokemon worden aangepast naar het Fairy-type?