Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

10 Jaar M&L – Mario & Luigi: Partners in Time

Mlpit_box_art_illustrationTwee jaar na de release van Mario & Luigi: Superstar Saga verscheen alweer een vervolg voor de Nintendo DS. Eind 2005 en begin 2006 konden we aan de slag met Mario & Luigi: Partners in Time. De game kenmerkt zich met het reizen door de tijd naar het verleden van het Mushroom Kingdom, om de invasie van het buitenaardse ras de Shroobs te stoppen. Nadat de thuisplaneet van deze aliens dor was geworden, besloot hun leidster Princess Shroob een ander thuis te zoeken. Hiervoor koos ze de Mushroom World.

Dit alles gebeurde in het verleden. In het heden presenteert Professor Elvin Gadd zijn nieuwste uitvinding op nationale televisie, een tijdmachine. Princess Peach gaat samen met Toadiko en Toadbert naar het Mushroom Kingdom van het verleden. Daar aangekomen worden ze aangevallen, en wordt de prinses ontvoerd door de Shroobs. Mario en Luigi reizen vervolgens naar het verleden om Peach te redden, en vormen een team met hun jongere zelf. In het verleden reizen ze door bekende en nieuwe plekken van het koninkrijk, om de stukken van de magische Cobalt Star te vinden. Na het verzamelen van de volledige Cobalt Star kunnen ze naar het Mushroom Castle van het verleden, nu omgetoverd tot het fort van de Shroobs. Na een lange tocht door het kasteel vinden ze hun geliefde prinses terug. Mario, Luigi en de baby’s vernietigen het moederschip van de Shroobs, maar hun leidster overleefd de ramp. Na een moeizaam gevecht verslaan ze eindelijk Princess Shroob, maar Peach onthult dat de alienleidster een tweelingzus heeft. Alleen zit ze opgesloten in de Cobalt Star, en alleen door de volledige ster in elkaar te zetten kan ze bevrijd worden. Opeens verschijnt Baby Bowser ten tonele, en zet de ster in elkaar. Elder Princess Shroob verschijnt en daagt de Mario broers uit voor een laatste gevecht. Gelukkig weten de Mario broers haar te verslaan en de vrede te herstellen in het Mushroom Kingdom van het verleden en de toekomst veilig te stellen.

Compleet nieuw voor dit deel was de toevoeging van meer speelbare personages naast enkel Mario en Luigi. Samen met Baby Mario en Baby Luigi konden nieuwe speciale bewegingen worden uitgevoerd. Ook werden de Bros. Moves in de battles vervangen door de speciale Bros. Items. Je gebruikte dus ook geen Bros. Points om deze uit te voeren. Voor de rest maakte de game veel gebruik van het tweede scherm, vooral tijdens gevechten. Maar het aanraken van het Touch Screen werd slechts een keer in de game gebruikt. Het verhaal had veel minder humor dan het vorige deel. Dit verhaal was veel serieuzer, er werd zelden een grap gemaakt.

Mario & Luigi: Partners in Time stond bekend om het tijdreizen, het besturen van vier Mario broers en een oorlog tegen het alienvolk de Shroobs. De volgende keer is Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story aan de beurt.