Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Tretta naar de 3DS

large (11)Volgens de gamesite Siliconera komt Pokémon Tretta dit jaar naar de 3DS in Japan. Vorig jaar heeft Nintendo in samenwerking met Marvelous AQL een arcade game ontwikkeld voor Japan, Pokémon Tretta. Dit zijn kleine discs (oftewel Tretta-muntstukken) die je kunt scannen in een machine. Hiermee roep je een willekeurige Pokémon op die je laat vechten in drie versus drie battles. Als je wint, krijg je meer Tretta.

In Japan verschijnt de game onder de naam Pokémon Tretta Lab. De 3DS versie is ontwikkeld door Marvelous, Tomy en Nintendo en er wordt een Tretta scanner meegeleverd.large (10) Ook is het mogelijk de discs te laten communiceren met de 3DS om daar je battles uit te vechten.

Het spel zelf heeft drie modes: Tretta Analyser, Type Checker en Auto Battle. Tretta Analyser lijkt op Pokédex 3D, waar je jouw Pokémon kunt bekijken in 3D en waar je hun kracht kunt checken om in battles te gebruiken. 1a083ba6ad5213934ad9e637a0cb7406Type Checker laat spelers verschillende Pokémon onderzoeken en Auto Battle is de exclusieve 3DS battle mode voor solo sper gevechten of gevechten waarbij je twee Tretta discs gebruikt.

Pokémon Tretta Lab krijgt een release in Japan op 10 augustus 2013 en gaat 3,800 Yen kosten. Omgerekend is dit 25 dollar, 30 euro of 38 pond. Het is nog niet bekend of de game een westerse release krijgt. Zou je deze game aanschaffen als je die in Nederland kon kopen? Laat het hieronder in de comments weten.

l_518b1ae4ee406