Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Heroes: ‘Link’

PRESENTACION-2In onze nieuwe rubriek Nintendo Heroes deze keer een portret van de held der helden: Link.  Hij heeft met zijn onverschrokken avonturen vele keren het land van Hyrule van de ondergang gered en uit de klauwen van zijn grootste vijand Ganondorf. In deze Nintendo Heroes zie je de vele gedaantewisselingen die Link heeft meegemaakt en alle veranderingen die je in elk van zijn legendes tegen komt. Van het spelen op verschillende muziekinstrumenten tot het vechten met bommen, boemerangen, zwepen en natuurlijk het Mastersword. Enyoy.

Elk avontuur waarin ‘Link’ de hoofdrol speelde heeft zijn eigen verhaal en velen dachten ten onrechte dat Zelda de held was en speelbaar personage, zoals de titels bij elke Zelda-game doen vermoeden. Link-LoZ-Sprite180px-Link_SS_4 skyward swordMaar degene die het telkens opnieuw tegen Ganondorf moest opnemen om Zelda te redden was ‘Link’. Dat hij deze naam heeft gekregen van zijn geestelijke vader, Shigeru Miyamoto, is niet uit de lucht komen vallen. Dit was bewust gekozen om een link te leggen tussen de Dark- en Light World, of bijvoorbeeld Young en Adult Link. 180px-LoZ_ST_LinkZelfs de Minish uit de Minish Cap kun je zien als een link tussen volwassen mensen en kinderen. Alleen kinderen konden hen zien, en door Link te veranderen in zo’n klein hummeltje kon hij op plekken vertoeven waar hij als grote Link niet kon komen. Link-Alttp-SpriteIn al zijn avonturen kon Link van de ene plek naar de andere getransporteerd worden door op een fluitje te spelen. 200px-BrawltoonlinkrenderOok een link tussen vier seizoenen zorgde ervoor dat onze held in elk jaargetijde ronddoolde op zoek naar Zelda. De game werd dan ook vier keer zo groot. Jij als speler kan de naam van je held veranderen in wat je maar mooi vindt, maar de connectie tussen werelden en zelfs de verschillende games zoals The Oracle of Ages/Seasons was van begin af aan gelegd.

Een wereldberoemde held als Link moet natuurlijk wel in stijl gekleed worden. Link werd steeds modebewuster en kreeg de keus uit drie kleuren tenues en mutsjes; groen, rood en blauw. Dat was natuurlijk niet voor niets. 120px-OoA_LinkZijn rode outfit zorgde ervoor dat hij niet levend werd geroosterd in vuurtempels en lava-gebieden en zijn blauwe pakje hield hem in leven onder water. Link heeft blonde haren en blauwe ogen, maar in één avontuur, A Link To The Past, waagde hij het om met roze haren aan zijn quest te beginnen. 190px-TP_LinkDat heeft hij in latere games wel uit z’n hoofd gelaten.  In The Windwaker begon hij in zijn oude kloffie die oma had gemaakt en in Spirit Tracks werd Link in eerste instantie tot postbode gebombardeerd. Gelukkig niet met een ultra kort broekje.

In zijn epische avonturen heeft Link vele gedaantes gehad, van een soort pixel tot een stoere realistisch uitziende held. Hij werd gepresenteerd in cartoon stijl, 3D en in zijn aanstormende quest, een sequel van de legendarische A Link To The Past, wordt hij zelfs getoond als een wandelende platte tekening waardoor hij op een geheel nieuwe manier zal kunnen voortbewegen. In het Gamecube spel ‘Four Swords Adventure’ werd Link een gespleten persoonlijkheid; 190px-Linkalttprom precies te zijn vier verschillende kleuren persoonlijkheid. In die game moest hij met zijn dubbelgangers samenwerken om het avontuur te voltooien. In ‘Majora’s Mask’ was het helemaal een festijn van verschillende gedaantes. Sterker, Link was zichzelf niet meer door de verschillende maskers die hij in de het spel kon gebruiken. Een Goron, Zora en nog meer Hyrule bewoners kon hij worden, de masker-techniek stond voor niets.

Link heeft zijn heldendaden niet in zijn eentje volbracht. Daarbij heeft hij hulp gehad van zeer uiteenlopende personages in soms opvallende gedaantes. 120px-Link-MMBewoners van Hyrule, Kakariko Vllage, Termina en vele andere plaatsen deden alles wat zij konden door Link heel toevallig de juiste informatie te geven. Hij moest wel zelf uitvogelen wanneer die info nodig was. De leeuwenboot uit de Windwaker bleek de koning van Hyrule te zijn, Sheik en Tetra ontpopten zich als de prinses herself, Zelda, en deden er alles aan om Ganondorf voor eeuwig weg te laten kwijnen, dat wil zeggen: tot hij tevoorschijn kwam in een ander avontuur.

Natuurlijk zou onze groengeklede held nooit zijn quests hebben kunnen voltooien zonder zijn geliefde Master Sword. Maar ook de vele items en wapens die Link als een zware last op zijn schouders droeg hielpen hem door dungeons, velden, bossen, woestijnen en zeeën. 100px-PH_Link_CielaDe befaamde hookshot slingerde hem soepel van de ene naar de andere plaats, met bommen brak hij door muren en met pijl en boog trof Link doel op een button of vijand van een veilige afstand. Als hij zijn fluit niet gebruikte om zich snel te verplaatsen waren er nog genoeg voertuigen die hem transporteerden naar verschillende plaatsen. Vliegen deed hij op de rug van een vogel, en een ideaal vervoersmiddel in de open velden was Epona, zijn trouwe viervoeter. Niets was Link te dol om zich te verplaatsen. 100px-OoS_LinkZwemmen in de zee, over het land met een trein en de benenwagen, alles was mogelijk. Het is tenslotte een zwaar leven als held, je moet altijd goed voorbereid zijn.

En nu maakt Link zich op voor maar liefst drie nieuwe adventures, Zelda 3D voor de 3DS, The Windwaker HD in een geheel nieuw jasje, en last but not least Zelda Wii U. Zijn kleding kan dus weer uit de mottenballen worden gehaald en zijn wapens uit het wapendepot. Go for it, Link.120px-FSA_Link