Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo: Free to play en abonnementmodellen?

iwata03_jpg_1400x0_q85Satoru Iwata, directeur van Nintendo laat weten dat het met de flexibiliteit van digitale ditrubitie meerdere kanten op kan. Daarmee is er ruimte om na te denken over andere bedrijfsmodellen, zoals ‘Free to play’ en games die gebaseerd zijn op een abonnement.

Fysieke games worden steeds vaker aangeboden als downloads omdat het een goedkopere manier is van distributie, en andere mogelijkheden met zich meebrengt voor zowel Nintendo als andere gamebedrijven. Iwata vertelt dat hij nadenkt over ‘Free to play’ en bedrijfsmodellen die op een abonnement gebaseerd zijn. Wel zegt Iwata dat hij de distrubitie van fysieke games nog niet wilt vervangen. Quote:

“We willen niet ons huidige bedrijfsmodel van fysieke distributie simpelweg vervangen, maar andere bedrijfsmodellen ernaast aanbieden. Het digitaal aanbieden van software is nog maar een eerste stap in onze digitale distributie.”

Wij kunnen van Nintendo nog veel verwachten wat betreft het digitale vlak, tanktanktank620x340pxhedimgonbekend is alleen wanneer wij meer krijgen te horen. Plannen om dit te verwezenlijken voor de 3DS en Wii U liggen in principe al op tafel, Nintendo_wiiu_tviinu komt het er alleen op aan of en wanneer dit ten uitvoer wordt gebracht. Digitale distributie biedt in elk geval meer flexibiliteit voor andere bedrijfsmodellen, voor zowel de consument als Nintendo.

Wat betekent het eigenlijk voor ons, de gamers? Het is dus niet onmogelijk dat wij het ooit zonder fysieke games moeten stellen. Zijn jullie daar al wel aan toe? Laat het weten in de comments hieronder. Bron: XGN