Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo verkoopt minder dan verwacht

images (13)Eerder vandaag konden jullie lezen dat Nintendo dit fiscale jaar weer winst had gemaakt. Maar er is ook  wat minder goed nieuws. Nintendo verkoopt namelijk minder games en hardware dan ze van te voren voorspeld hadden. Nintendo geeft van te voren altijd aan hoeveel ze denken dat ze gaan verkopen van hardwaren en software. Later stellen ze dit nog bij en tenslotte bekijken ze hoeveel er daadwerkelijk is verkocht. Hieronder kunnen jullie de cijfers bekijken.

3DS

Q2 hardware projection= 17.5 million units
Q3 hardware projection = 15 million units
Actual hardware result = 13.95 million units
2013/2014 hardware projection = 18 million units

Q2 software projection = 70 million units
Q3 software projection = 50 million units
Actual software result = 49.61 million units
2013/2014 software projection = 80 million units

Wii U

Q2 hardware projection = 5.5 million units
Q3 hardware projection = 4 million units
Actual hardware result = 3.45 million units
2013/2014 hardware projection = 9 million units

Q2 software projection = 24 million units
Q3 software projection = 16 million units
Actual software result = 13.42 million units
2013/2014 software projection = 38 million units

Je kunt zien dat Nintendo aan het begin redelijk hoge verwachtingen had. Later werden deze verwachtingen naar beneden bijgesteld.  Uiteindelijk werden zelfs de bijgestelde verwachtingen niet gehaald.

De Nintendo 3DS lijkt het toch nog best aardig te doen. De verkopen liggen dicht bij de laatste verwachting en vooral de laatste tijd doet de 3DS het goed door softwaretitels als Luigi’s Mansion 2 en Fire Emblem.  De toekomst van de 3DS ziet er zelfs nog beter uit. Er komen dit jaar namelijk veel ‘hoopvolle’ spellen uit zoals Mario & Luigi: Dream Team, Pokémon X & Y, Animal Crossing: New Leaf en The Legend of Zelda 3DS.

De Wii U voldoet minder goed aan de verwachtingen. Vooral de afgelopen maanden doet de Wii U het slecht. Er zijn sinds december nog maar 390.000 Wii U’s verkocht. Dit lijkt vooral te komen doordat er na de release van de Wii U niet zo heel veel grote (nintendo) titels zijn uitgebracht. Maar de toekomst van de Wii U ziet er toch nog wel goed uit als je kijkt naar welke spellen er aan zitten te komen. Nintendo is namelijk bezig met Mario Kart Wii U, een nieuwe 3D Mario voor de Wii U, Pikmin 3, Super Smash Bros voor de Wii U (en 3DS) en een nieuwe Zelda game.

Voor volgend jaar heeft Nintendo weer erg hoge verwachtingen. Hopelijk gaan ze deze dit keer wel waarmaken en gaan ze veel hardware en software verkopen.