Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U eShop Review: Toki Tori 2

Eindelijk is hij er: Toki Tori 2, de E-Shop game waar velen op hebben gewacht. Voor degenen die niet weten wat Toki Tori is; het is een puzzelgame gemaakt door Nederlandse ontwikkelaars en is een vervolg op Toki Tori die oorspronkelijk uitkwam op de GameBoy Color.

Gameplay
Het grootste voordeel van de gameplay is dat de besturing zeer simpel is en uitgelegd wordt zonder ook maar 1 tutorial. Er komt niet eens tekst in de game voor behalve de titel en de credits. In het spel speel je als een schattig kuikentje en het enige wat je verder weet is dat er een één of andere zwarte olie uit de grond komt. Later kom je erachter dat je de zwevende gouden dingen moet verzamelen om bepaalde standbeelden te activeren. Verder is de besturing ook gewoon zeer simpel; de joystick om te klimmen/lopen, A om wezens naar je toe te lokken door te fluiten en B om ze af te schrikken met een grondstamp.

In het begin zijn de puzzels zeer makkelijk en kan je ook vaak per ongeluk achter de oplossing komen, maar later zullen de puzzels wel een stuk lastiger worden. Wel moet je helaas regelmatig een stukje backtracken en er zijn totaal geen hints wat het voor jongere spelers nog wat lastiger maakt en het spel verloopt wat langzaam.

Uiterlijk/geluid
Toki Tori heeft over het algemeen een vrolijke stijl à la Donkey Kong Country Returns. De HD graphics zorgen ervoor dat de talrijke  kleurrijke wezens en achtergrond erg goed eruit zien, zowel als je via de tv speelt als met je gamepad alleen. De muziek past wel echt bij het uiterlijk van het spel, lekker vrolijk en ook in de grotten heeft het muziekje toch ook wel een vrolijk deuntje.

screenshot02whistlejpg-e20e0d_640w-610x343tokitori2screenshot3jpg-9d9fd7_640wtokitori2screenshot5jpg-9d9fd8_640w

Conclusie
Toki Tori 2 is echt een leuke uitdagende puzzel game mits je van puzzelen houdt. De HD graphics samen met de kleurrijke stijl zorgen ervoor dat de game er vrolijk uitziet, ook de muziek draagt bij aan een leuke gameplay. De enige nadelen zijn eigenlijk alleen maar dat het spel een beetje sloom voortzet door het backtracken en dat het spel later wat aan de moeilijke kant kan zijn voor jongere gamers omdat er totaal geen hints zijn. Door de variatie van de moeilijkheidsgraad kan je er toch wat aardig uurtjes mee doen. Dus als je van puzzelen houdt raden we deze game zeker aan en anders is het een game die je niet moet kopen.

– Soms wat slome gameplay
– Backtracken

+ Vrolijk
+ Vol puzzels
+ Verslavend

Cijfer: 8.2