Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: Need for Speed Most Wanted

imagesDe Need for Speed serie gaat al een flinke tijd mee. Afgelopen jaar verscheen Need for Speed: Most Wanted. Wii U bezitters moesten echter nog even wachten tot begin 2013 en nu ligt dan ook deze versie in de winkels. Is de eerste Wii U racer meteen een goede?

 

Need for Speed: Most Wanted draait net als de eerdere delen natuurlijk weer om mooie auto’s en vette races. In eerdere delen zagen we het concept van vrij rond racen door de stad al en in Most Wanted keert dit weer terug. Je kunt in Need for Speed: Most Wanted dus vrij door de stad rijden en vanuit daar naar allerlei races toe gaan. Nieuw in Most Wanted is echter dat bijna alle auto’s al vanaf het begin beschikbaar zijn. Elke auto kent zijn eigen races die je moet behalen om vervolgens uit te komen bij een van de verschillende ‘Most Wanted’ races. Win je zo’n race, dan stijg je weer een stukje op de lijst. Wanneer je een race hebt voltooit speel je onderdelen vrij om je auto beter te maken. Dat is nodig want elke race wordt telkens moeilijker met snellere tegenstanders. Een derde plaats halen is dus niet altijd genoeg omdat je juist vaak eerste moet worden om een snelheids upgrade te krijgen. Overigens zitten er flink wat auto’s in de game en zijn er dus ook flink wat races om uit te spelen. Alleen al in je eentje ben je een behoorlijke tijd zoet.

De stad waar je door kunt racen is aanzienlijk groot. Alleen al door op je gemak door de stad te rijden kun je jezelf al een aardige tijd vermaken. En regelmatig kom je dan ook auto’s tegen waarin je kunt rijden. Zie je een leuke wagen? Dan kun je daar verder mee gaan om alle missies te halen en een nieuwe Most Wanted race vrij te spelen. Wanneer je het te gek maakt zal de politie achter je aan komen en die moet je dan zien af te schudden en dit kan soms voor spectaculaire achtervolgingen zorgen!

need for speed most wanted wii u screenshot 7

Maar dat is niet waar het allemaal om draait in Most Wanted. Een belangrijk aspect van de game is namelijk het online gebeuren. Al jou online vrienden worden meegenomen in deze lijst der meest gezochten. Autolog is dan ook weer terug en dat is eigenlijk een soort leaderboard-systeem dat jou direct de scores van je vrienden laat aanvallen. Met andere kun je rondrijden door de stad maar je kunt ook voor een confrontatie kiezen om het tegen elkaar op te nemen. De soorten races die je dan kunt kiezen zijn erg divers. Van een gewone race tot drift race of versperringsrace. Het sociale aspect in de game is dan ook goed aanwezig. Het kiezen van events, online races en dergelijke gaat allemaal erg soepel via een makkelijk menu genaamt Easy Drive. via de vierpuntsdruktoets, bekijk je makkelijk tijdens het spelemnwelke dingen er aanbevolen worden. Om naar races zelf toe te rijden kent de game een handig navigatiesysteem

 

Wanneer je Most Wanted begint te spelen zal je direct opvallen hoe mooi alles eruit ziet. Auto’s zien er realistisch uit net als de omgevingen en het snelheidsgevoel is geweldig.  Ook effecten zien er prachtig uit. Op onder andere de PS3 en Xbox 360 zag de game er al prachtig uit en EA heeft laten weten dat de Wii U versie er zelfs nog wat beter uitziet. We hebben het niet kunnen vergelijken maar het is goed te zien dat ontwikkelaars meer uit de Wii U willen halen. De game is daarnaast ook speelbaar op de GamePad wat een leuke extra is. Graphics zijn op de GamePad natuurlijk niet zo scherp als op je HD televisie maar dat is logisch. Ook qua geluid is alles dik in orde met lekkere muziek en geluiden die erg realistisch klinken.

 

Al met al is de eerste racer voor de Wii U een topper echte aanrader geworden. Een game waar je tijden zoet mee kunt zijn mede door het uitgebreide online aspect. De game oogt daarnaast prachtig en voelt enorm snel aan. Race fans kunnen gaan genieten!

Gameplay       8,5

Graphics          9

Geluid                   8,5

Speelduur           8,5

TOTAAL              8,7