Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Column: Game Over?

Is er leven na gamen? Dat vroeg ik me af toen ik mij bedacht hoe het zou zijn als gameindustrie plotseling zou ophouden te bestaan. Wat zou ik dan allemaal kunnen doen? Gezellig een spannend boek lezen of wat vaker onkruid uit de tuin plukken? Ik ben benieuwd wat jullie zouden verzinnen om je leven zinvol te maken zonder al die prachtige games.

Mijn leven bestaat natuurlijk niet uit alleen maar gamen en toch neemt het best veel tijd in beslag. Zodra ik klaar ben met alle huishoudelijke klusjes staat de spelcomputer alweer aan en ga ik een mooie adventure spelen met een drankje voor mijn neus. Hopend dat niemand bij de voordeur aan de bel loopt te rammelen begin ik te spelen en vergeet de tijd voor de zoveelste keer.

Maar… hoe zit het nou met leven na gamen? In eerste instantie zou ik even niets weten want ik kan me niet voorstellen dat er geen games meer uitgebracht zouden worden. Als in de toekomst alleen maar downloadbare games verkrijgbaar zouden zijn, ga ik daar gewoon in mee. Als er werkelijk niets meer te gamen valt ga ik waarschijnlijk wat vaker een boek lezen, vooral oorlogsdocumentatie spreekt me erg aan. Zelfs sprookjesboeken vind ik nog boeiend; wat dat betreft zal ik ergens altijd wel een groot kind blijven. Films kijken is ook een hobby waar ik dan meer tijd voor zou vrijmaken.

Wat ook een nadeel zou zijn van niet meer gamen is dat er veel minder gamefora zullen zijn, en zelfs deze site zou dan zinloos worden. Daar wil ik niet eens over nadenken. Al is het virtueel, het is ook een stukje sociaal contact met andere gameliefhebbers. Dat is wel handig omdat je als eenzame gamer ook geïsoleerd kan raken, hoewel dit tegenwoordig ook niet meer het geval is met online gaming en Mii-Verse.

Ja, er is zeker leven na gamen en nee, ik wil helemaal niet denken aan een leven zonder mijn adventures en Zelda. Ik zou het vreselijk vinden en ik lever gelijk al mijn andere hobby’s in als ik deze kan houden. Pas als ik mijn handen niet meer zou kunnen gebruken stop ik ermee en niet eerder. Het maakt mij nog minder uit hoe oud ik ben. Eerlijk gezegd is er wat mij betreft wel leven na gamen maar geen leven zonder games. Voor mij dus geen Game over.