Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo bezit helft van gamemarkt in Nederland

Onlangs presenteerde Nintendo een grafiek, waaruit bleek dat de helft van alle verkochte console- en handhelds door het bedrijf verkocht wordt. Volgensde grafiek zit het marktaandeel van hun handhelds de DS en 3DS en hun
consoles de Wii en Wii U net boven de vijftig procent.Het ging om het marktaandeel van de consoles die écht voor gaming bedoelt zijn, dus niet PC’s, smartphones of tablets. Maar waar Nintendo haar verkoopcijfers op baseert, is vooralsnog een raadsel, al zijn het hoogstwaarschijnlijk de verkoopcijfers van vorig jaar.

Nintendo heeft niet alleen het grootste marktaandeel in Nederland,
maar ook in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en België staat
Nintendo aan kop. Alleen in Groot-Britanië haalt Nintendo de vijftig
procent niet. Vorig jaar maakte Nintendo haar wereldwijde
verkoopcijfers bekend. Toen lag het gemiddelde marktaandeel onder de vijftig procent.