Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: Epic Mickey 2

Met de game Epic Mickey welke enkele jaren terug op de Nintendo Wii verscheen, bleek Warren Spector een erg leuke game met veel potentie te hebben neergezet. Natuurlijk waren er punten die beter konden en nu ligt dan eindelijk het tweede deel in de winkel, onder andere voor de Wii U. Is dit deel inderdaad Epic Mickey zoals deze op zijn best is? Lees onze mening over de game in deze uitgebreide review!

Epic Mickey 2, met als volledige titel Epic Mickey 2: The Power of Two, is net als het eerste deel een platformer geheel in Disney stijl met in de hoofdrol Mickey. En wanneer je Epic Mickey 2: The Power of Two begint te spelen zul je al snel ontdekken dat qua verhaal en personages er maar weinig veranderd is. Verwacht geen grote verrassingen, ook niet qua structuur van de game. Wanneer Wasteland wordt overtijsterd door aardbevingen, beweert de gekke professor Mad Doctor niet de veroorzaker te zijn, hij wil de Disney-inwoners er juist tegen beschermen. En om iedereen te beschermen is ook Mickey gevraagd te helpen met zijn magische penseel. Mickey en Oswald gaan vanaf dan samen op zoek naar de oorzaak van de aardbevingen.

Mickey en Oswald zullen vanaf dan op pad gaan door de verschillende Disney werelden in de game waarin volop puzzels zijn op te lossen en vijandjes verslagen moeten worden. Tijdens het doorkruizen van de werelden en het oplossen van puzzels gebruik je net als in het eerste deel weer  je verf of verdunner om zo objecten in de wereld te laten verschijnen of  juist verdwijnen. Het eerste deel bewees al dit dit een erg leuk concept is en ook al is het niet vernieuwend, ook in dit tweede deel werkt het weer prima. Tijdens je avontuur zul je weer de nodige missies moeten uitspelen. Hier gaat Epic Mickey 2 soms echter wel de mist in. Het komt namelijk net iets te vaak voor dat je tijdens een missie geen idee hebt waar je nu precies naar toe moet. Soms hoor je wel een vaag een stemmetje die iets roept maar ook hieruit maak je vaak weinig op. Tel daarbij op dat ook de map soms geen antwoord geeft waar je nu heen moet of wat je moet doen, en we moeten concluderen dat dit toch best een zwaar minpunt is, zeker gezien de doelgroep waar de game zich op richt. Regelmatig werk je in de game samen om puzzels op te lossen of vijanden te verslaan wat dan weer wel erg leuk gedaan is. De velen missies in de game zijn gebaseerd op bekende en minder bekende Disney personages en dat is en blijft erg leuk.

Tijdens het spelen van de game en het behalen van missies, kom je ook weer de nodige vijanden tegen. Maar ook hier slaat Epic Mickey 2 toch enigzins de plank mis. Zo worden gevechten bijna nooit echt spannend en is de uitdaging erin vaak ver te zoeken. Epic Mickey 2 kent ook weer de nodige eindbazen maar ook deze zijn vaak net wat te simpel. Soms worden gevechten zelfs alleen maar lastig gemaakt als de camera een keer niet doet wat je wil. Toegeven, de camera is een stuk verbeterd ten opzichte van het eerste deel maar nog steeds toont het camera systeem regelmatig gebreken.

Het lijkt misschien of we weinig positiefs over de game kunnen vertellen maar dat is absoluut niet het geval. Neem nu de graphics van de game, deze zien er werkelijk prachtig uit. De velen Disney werelden zijn op een magische manier in beeld gebracht en of je nu wel of geen Disney fan bent, het is bijna onmogelijk om niet te genieten van de prachtige omgevingen die de game kent. Daarnaast zijn ook de velen Disney figuren erg mooi in beeld gebracht. Het geluid is bovendien ook dik in orde. Veel vrolijke muziek past prima bij de game en zorgen dat die magische Disney sfeer extra goed uitpakt. Men heeft duidelijk erg veel aandacht besteed aan het audiovisuele aspect van de game.

Ook qua content zit het met Epic Mickey wel snor. Je kunt er voor kiezen om alleen het hoofdverhaal te spelen maar er is nog veel meer. Epic Mickey 2 kent namelijk ook allerlei side-quests die vaak weer gebaseerd zijn op een verhaal van een Disney personage. We kunnen bijna wel zeggen dat het zonde is alleen het hoofdverhaal te spelen want wanneer je de side-quests over slaat mis je daadwerkelijk wat. Daarnaast kun je onder andere Pins verzamelen en ruilen, foto’s maken en kostuums vrijspelen. Je begrijpt het waarschijnlijk wel, als je wilt kun je enorm lang zoet zijn met de game. Heel moeilijk is het spel zoals eerder beschreven niet maar door de soms onduidelijke missies zul je wellicht al best lang bezig zijn het hoofdverhaal uit te spelen. Ben je in je eentje helemaal klaar met de game, dan kun je ook nog met een vriend of vriendin de game gaan spelen in de co-op mode. Voldoende speelplezier dus in Epic Mickey 2!

Tsja, een eindoordeel geven over Epic Mickey 2 is zo eenvoudig nog niet. Aan de ene kent hebben we hier te maken met een bijna magische game, vol replay waarde en met prachtige graphics. Aan de andere kant kent de game flink wat slordigheden zoals onduidelijke missies, soms een irritante camera en veelal wat saaie gevechten. Epic Mickey is absoluut geen slechte game maar door de verschillende gebreken helaas ook geen topper geworden.

Graphics           9

Gameplay         6

Speelduur         8

Geluid                  8

TOTAAL             7