Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pro Evolution Soccer 2013 voor 3ds en Wii

Fifa 13 ligt sinds kort in de winkels voor de nintendo 3ds, dus kon het ook niet lang duren voordat de grote concurrent Pes 13 in de winkels verscheen. Sinds 30 november ligt Pes 13 in de rekken voor de 3ds met een paar leuke nieuwe features die we hieronder gaan bespreken.

Je kunt deze game spelen in twee verschillende besturingmodussen, de traditionele besturing (met de knoppen) en de nieuwe touchbesturing. De touchbesturing bevind zich vanzelfsprekend plaats op het touchscreen. Je kunt doormiddel van de stylus je spelers besturen, ballen passen en natuurlijk die bal in het net te schieten. In de game kun je nog steeds genieten van dezelfde spelmodussen zoals de UEFA Champions League en de Santander Copa Libertadores-competities.

Ook kun je met Pes 13 je eigen speler maken en samen met hem (waarom altijd ‘hem’? Alsof vrouwen niet kunnen voetballen -_-) een succesvolle carriére  uit te bouwen, dit kan in de spelmodus ‘Become a legend’. Maar wanneer je de normale competities te makkelijk vind kun je natuurlijk altijd tegen de beste clubs gaan spelen in de moeilijkste competities in de spelmodus ‘Master league’. Je kunt echter ook een profvoetballer naar keuze uitkiezen om aan zijn voetbalcarriere een andere draai te geven, dit kun je doen in de spelmodus ‘World player’. Je kunt ook online spelen tegen spelers over de hele wereld om hen uit te dagen.

Hieronder een trailer

Wat vind jij van deze game?