Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uitvinder Wii Remote uitgelachen en voor schut gezet bij Xbox en Playstation

De techniek in de bekende wii remote is uitgevonden door Tom Quinn uit californië, hij richtte in 1989 zijn bedrijf op genaamd ‘gyration’ en is toen begonnen met de ontwikkeling van gyroscopische technieken. Maar Tom’s idee werdt niet door Xbox en Playstation gewaardeerd.

Xbox

Omdat de technologie niet aansloeg in de ruimtevaart, besloot Tom het te proberen in de game-industrie. Hij probeerde het eerst bij microsoft. Steve Balmer was in 2001 heel positief over motion control. Hij liet Tom een presentatie houden over zijn technieken tegenover het Xbox-team. Hij werd niet serieus genomen er werd gezegd dat als Xbox met motion control zou gaan werken, ze het op hun eigen betere manier zouden gaan doen. Tom werdt later excuses aangeboden door Steve vanwege deze onbeschofte behandeling.

Playstation

Hierna kreeg sony de kans om iets te doen met Tom’s ideeën, hij had een afspraak met Ken Kutaragi (2001). De playstation-bobo stelde zichzelf netjes voor, maar nam Tom ook niet serieus, na de presentatie vroeg Ken of Tom de technieken kon leveren voor 50 cent. Tom verliet teleurgesteld de kamer.

Nintendo

Later dit jaar had Tom een afspraak met nintendo, 20 minuten voor het einde van de presentatie werd Tom onderbroken en gingen de nintendo bazen even overleggen, ze stelden voor om het idee te licenseren en aandelen te kopen van gyration. 5 jaar later kwam de wii uit, en de rest weten we, 97 miljoen wii’s verkocht…..

En Xbox heeft nu zijn kinect en Playstation zijn Move, ze zijn dus toch overstag gegaan.