Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Mario & Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012

Een paar maanden later dan de Wii versie ligt nu ook de Nintendo 3DS versie van Mario & Sonic op de Olympishe Spelen 2012 hier in de winkels. De Wii versie werd redelijk goed ontangen, zou de 3DS versie ook goed te pruimen zijn of niet? Wij hebben de game voor je getest, lees verder voor ons oordeel!
.
Mario & Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012 voor de Nintendo 3DS mag er op de screenshots dan misschien wel bijna hetzelfde uitzien als de Wii versie, SEGA heeft de 3DS versie toch flink anders gemaakt. Natuurlijk ook wel logisch, niet elke sport die prima op de Wii werkt hoeft dat ook te doen op de 3DS. Mario & Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012 bevat meer dan 50 verschillende sporten die je kunt spelen met een van de characters uit de game. Veel bekende characters uit zowel de Mario als Sonic spellen zijn dan ook weer aanwezig. Denk aan Mario, Wario, Sonic, Tails en Luigi.
.
.
De sporten in de game zijn zeer divers. Zo is het hardlopen aanwezig, kun je zwemmen en paardrijden maar ook voetballen en badmintonnen. De game kent meerdere game modi waaronder een complete story mode. De story mode is de hoofd mode in de game en tevens het leukst om te spelen. Aan de hand van het verhaal zul je de velen sporten in de game gaan spelen. De game mag dan wel flink wat sporten kennen zoals hierboven beschreven, helaas is niet elke game even sterk. Sporten als het hardlopen, roeien en voetbal zijn erg leuk om te spelen. Een sport die juist erg saai is, is bijvoorbeeld het paardrijden waarbij je alsmaar een saai parcours moet volgen en bepaalde handelingen moet uithalen. Dan heb je nog het ‘snelwandelen’ waarvan we ons serieus afvragen hoe men heeft kunnen kiezen deze sport in de game te stoppen. Deze sport is dan ook erg saai om te spelen en had men beter weg kunnen laten. De meeste sporten speel je overigens via het touch-screen waar de game dan ook goed gebruik van maakt. Bij het kanovaren moet je bijvoorbeeld snel rondjes draaien bij het lopen moet je de stylus juist ritmisch heen en weer bewegen.
.
.
Mario & Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012 mag qua sporten dan wat wisselvallig zijn, op audiovisueel gebied staat de game zijn mannetje. Alles ziet er prima en met name erg kleurrijk en scherp uit. Qua graphics kan de game zich meten met de Wii versie al ziet de 3DS er op sommige punten net iets mooier uit. Het geluid in de game is in orde maar jammer is wel het ontbreken van stadion commentaar. De besturing in de game, grotendeels via het touch-screen, mag dan soms wat saai zijn, het werkt allemaal prima. Om de levensduur van de game te verlengen kun je het spel met vrienden spelen en zijn ook de droomevents weer aanwezig. De droomevents zijn fantasierijke varianten op de realistische sporten in Mario of Sonic stijl. Een voorbeeld is het verspringen in de vorm van een 2D platform spelletje.
.
Mario & Sonic op de Olympische Spelen van Londen 2012 is absoluut geen slechte game al zijn er wel een aantal minpunten aanwezig. De game ziet er prima uit, kent een goede story mode en allerlei leuke minigames. Helaas zijn sommige minigames erg saai, ontbreekt stadion commentaar en kun je de game ook niet online spelen. Als SEGA deze punten aanpakt in een mogelijk volgend deel, kan er zeker een ware topper ontstaan!
.
Graphics             8
Geluid                 7
Speelduur           7
Gameplay           6
TOTAAL               7,3