Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Cooking Mama 4

Inmiddels zijn er al verschillende Cooking Mama spellen verschenen, onder andere voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS. Met Cooking Mama 4 komt de serie nu ook naar de Nintendo 3DS. Een leuke game of kun je Cooking Mama 4 beter in de schappen laten liggen? Wij hebben de game uitgebreid voor je getest.

In Cooking Mama leer je op een speelse manier gerechten te maken. Het koken van de meest lekkere gerechten gaat via Cooking Mama allemaal aan de hand van minigames. Je wilt bijvoorbeeld een lasagna maken, alle stappen die hiervoor nodig zijn voer je dan uit aan de hand van verschillende korte minigames. De minigames voer je uit via het touch-screen. Denk aan het rollen van deeg of het in de oven gooien van een gerecht. De minigames maken stuk voor stuk op een leuke manier gebruik van het touch-screen maar als we eerlijk moeten zijn is dat tegenwoordig weinig bijzonders. Toen de oude DS net verscheen was dit allemaal nieuw en had dit geweldig geweest, nu hebben we dit soort minigames eigenlijk al veel vaker voorbij zien komen. De game richt zich vooral op de wat jongere gamer en alleen de wat jongere gamers die koken leuk vinden zullen vermoedelijk echt plezier beleven aan de minigames.
.
.
Dat Cooking Mama 4 zich vooral op de jongere gamer richt blijkt al snel wanneer je de game opstart. Alles ziet er, net als de eerdere delen overigens, kleurrijk en cartoony uit. Ook de geluidjes in de game zijn erg gericht op de jongere gamer. Op audiovisueel gebied maakt de game dan ook maar weinig indruk. De minigames spelen zich vooral op het touch-screen af en de simpele plaatjes op het bovenste scherm tonen slechts een minimaal 3D effect. De game had wat dat betreft net een Nintendo DS titel kunnen zijn en laat op geen enkele manier zien waartoe de 3DS in staat is. Maar ach, eigenlijk wil de ontwikkelaar van deze game dat ook helemaal niet doen met Cooking Mama 4.
.
.
Ongetwijfeld zal de wat jongere gamer die gek is van koken plezier aan de game beleven, feit blijft wel dat we hier te maken hebben met een erg simpele game die net zo goed een Nintendo DS titel had kunnen zijn. De game kent een aardige diversiteit aan gerechten om te bereiden, of je daarna nou echt zelf aan de slag kunt gaan met koken betwijfelen wij ten zeerste. Cooking Mama 4 is dan ook een erg middelmatige titel die amper gebruik maakt van de 3DS mogelijkheden. Leuk voor de wat jongere gamer maar dan wel voor een wat lagere prijs!
.
Graphics           5.5
Gameplay         6
Geluid                6
Speelduur        6,5
TOTAAL            6,2