Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Tales of the Abyss is een lastig verkrijgbare game. De serie staat toch veelal bekend om kwalitatief goede RPG’s en dus lijkt het extra zonde dat de game zo moeilijk verkrijgbaar is. Is de Nintendo 3DS versie van Tales of the Abyss (remake van de eerder verschenen PS2 versie) ook zo goed? Wij hebben de game voor je getest en hieronder lees je het oordeel!

Een RPG reviewen is een vervelende en lastige taak. Het is een goed spel, ik zal hem hieronder ook beoordeling geven. Maar that’s it. Een video review maken van een spel van dit caliber lukt mij niet. Maar genoeg gezeik over dat het lastig is. Ik heb een mini-review gemaakt tussentijds want ik had namelijk exact hetzelfde probleem met een ander spel.(Final Fantasy XIII die was wel makkelijker om te reviewen natuurlijk) Maar Tales is een groot spel waar ik eigenlijk te weinig over kan vertellen en het te veel is om op te noemen en dat nog wel past in 10 minuten.

Een JRPG?

Wat is dat nou weer zo’n jah em dinges woord! Klinkt als onzin! Maar dat is het niet, het staat voor Japanese Role Playing Game.(Ja echt!) Tales of the Abyss is er zo eentje, je loopt, vlolgt het verhaal en verslaat vijanden. Klinkt bekend niet? Ik noemde Final Fantasy al eerder maar Pokémon is ook iets vergelijkbaars! Alles werkt hetzelfde behalve de gevechten. In de gevechten loop je vrij rond.(I.p.v. dat je op een vaste plaats staat en gewoon stil staat nikste doen) Dus genoeg kans om vijanden te ontlopen tijdens de gevechten om te ‘rechargen’ en je mentaal voor te bereiden. En in plaats van commands selecteren zoals Ember, Attack etc. ram je erop los door op de A en de B knoppen te drukken. Klinkt simpel niet? Onderschat dit NIET. Eindbazen hakken je in mootjes als je zo doet.(Ik zeg dit uit pure ervaring.) Zet er strategie achter zoals verdedigen en ontwijken om je levens met items op te laden en zo weer aan te vallen. Zoiets heb je over het algemeen nodig. En hoe kom je ‘vijanden’ tegen? Simpel je ziet ze op het veld staan, loopt naar ze toe en bam! Nu we het over het veld hebben, het spel is zeer mooi vormgegeven, het komt van de Playstation 2 af.(Laat ik dat erbij zetten) en alles ziet er ietwat beter uit. Één ding, lags. Zo nu en dan heb je lags als je over het veld loopt. Dat is niet opmerkbaar maar alsnog zeg ik het toch maar even.

Je houd ervan of je houd er niet van.

Dit spel vind ik nou een goed voorbeeld van een spel waar je van houd of niet. Het is net Call of Duty of je haat het of je vind het alles. Tales, het verhaal zoog me als het ware  naar binnen. Geweldig! ”Maarja die battles worden wel saai na een bepaalde tijd” zei één van mijn vrienden. Dat is het nou je houd ervan of niet. Dat maskt het zo moeilijk om te reviewen, je moet onafhankelijk blijven en toch lukt dat niet. Voordat ik het vergeet, het 3D effect in dit spel is oké, je ziet er weinig van maar ja het is er. Zelda had een raam waar je in keek als het ware. Dat heeft dit nou net weer niet. Tijd voor een oordeel!

Beoordeling:

  • Graphics 7/10
  • Muziek 8/10
  • 3D effect etc. 7/10
  • Battle System 9/10
  • Verhaal 8.5/10
  • Totaal 8/10

Een 8 van de 10; dat is weer zo’n hoog cijfer die ik mag weggeven! Het is een spel van hoge kwaliteiten en daar houd ik van. Het is ook zéér lang (overdrijven is haast niet mogelijk). En het speelt lekker goed dus ik geniet hier voorlopig nog wel eventjes van. Het 3D is oké, maar niet zoals in Zelda dat je echt in een soort van raam kijkt (dat vond ik echt vet!).

En nogmaals mijn excuses voor dit irritante ongeval. ^^