Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Video Review: Mario Kart 7

De eerste video review op Daily Nintendo is een feit! Vrijdag komt Mario Kart 7 voor de 3DS uit maar in veel winkels kun je ‘m al vinden!   Hieronder de review van de game inclusief een video review met beelden van Mario Kart 7! Is de game daadwerkelijke de 3DS topper waarop we hebben gewacht? Mario Kart 7 leek vanaf dat de game werd aangekondigd al een regelrechte topper te zijn.

Maar to the point, Mario Kart 7 is de laatste game die in de Mario Kart series tot nu toe is uitgekomen. Het is voor mij weliswaar het pronkstuk van de hele serie! Het spel voelt als een combinatie van Mario Kart 64 van de Nintendo 64, samen gesmolten met Mario Kart voor de Nintendo Wii. Die combo vormt natuurlijk de Mario Galaxy onder de Mario Kart games, en dat is het ook wel geworden. Het stuurt een beetje als Mario Kart 64 en toch heeft het veel eigenschappen van de Wii versie van de game. Nieuw in de game is onder andere het vliegen en dit is dan ook een super goede aanvulling op Nintendo’s Mario Kart assortiment. Het onderwaterrijden is vreemd aan het begin maar het went vanzelf wel. Ook de nieuwe knop die is toegewezen aan het stunten is even wennen. De R-knop wordt vanaf nu gebruikt voor driften en stunten dus.

De vraag is waar word de D-Pad voor gebruik dan? Ik zal dat even haarfijn uitleggen, gyrosensorbesturing(Wat een woord!), je beweegt je 3DS en zo beweegt* je kart! Er komt misschien van HORI een accesoire die eruitziet als een stuur waar je je 3DS in klikt en hopsa!

*stuurt, onder bewegen kun je een ruim begrip verstaan.

Verder is het spel ook zeer toegankelijk voor iedereen, met alle soorten multiplayer modi en nog veel meer. Het spel ondersteunt onder meer ook Spotpass en Streetpass. Meer over de game in de video review!

Beoordeling:

Graphics: 9/10, Het ziet er goed uit en alles ziet er netjes afgewerkt uit.

Muziek: 10/10 klinkt vreemd maar de muziek is zo ontzettend nostalchisch, een voorbeeld is Koopa/Bowser city: daar zit het liedje van Toad’s Turnpike van Mario Kart 64 in verwerkt!

gebruik van 3DS features: 9/10

Besturing: 9/10

Totale score: 9/10

Conclusie, het spel is perfect! Een must-have voor iedere race-liefhebber en Nintendo-fan. Dus het antwoord op de door mij bovengestelde vraag is ja! Dit is de 3DS topper waar we op zaten te wachten.