Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo wil van casual gamers hardcore gamers maken

Volgend jaar zal Nintendo de opvolger van de Wii op de markt brengen, de Wii U. De nieuwe console van Nintendo gaat zich op een breder publiek richten, zowel hardcore als casual gamers, daarnaast wil Nintendo opnieuw nieuwe doelgroepen aan gaan spreken. In een interview met EGM liet Nintendo weten te hopen dat hardcore gamers die met de Wii wellicht teleurgesteld waren terug zullen keren naar de Wii U. Daarnaast hoopt Nintendo dat de casual gamers op de Wii nu hardcore gamers worden. Wij zijn benieuwd of het Nintendo opnieuw gaat lukken een nieuwe doelgroep aan te spreken met de Wii U!

“With the Wii, we wanted to bring in as many new users as possible and have them experience the games, but as a consequence, I think a lot of the core gamers felt that it wasn’t for them, and they started moving away. With the new console and the new controller, we definitely want to bring core gamers back and create new gamers as well. So, with the Wii U, we hope that the players who were introduced to gaming for the first time on the Wii will step it up and become core gamers themselves.”