Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Nintendogs + Cats 3D

Bij de launch van de 3DS hebben gamers de keus uit een divers aanbod aan spellen. Tussen de race- actie en platform spellen zit ook Nintendogs + Cats erbij. Een game die je jouw eigen hond of kat laat opvoeden. Dit spel zal ongetwijfeld niet iedere gamer aanspreken, dat er een grote markt voor is bewees de Nintendo DS versie eerder al. Hoe pakt dit spel uit op Nintendo’s nieuwste handheld? Wij hebben de game voor je getest!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het principe van Nintendogs + Cats is ongeveer hetzelfde als op de Nintendo DS. Het grote verschil is dat je in dit nieuwste deel niet alleen uit honden kunt kiezen, je kunt ook een katje nemen! Je kiest een ras, je geeft je hond een naam en beginnen maar. Want vanaf dan kun je jouw hond volledig gaan opvoeden. Je kunt deze trucjes leren, aan wedstrijden mee laten doen en met ‘m spelen. Natuurlijk moet je jouw dier ook te eten geven en wel voldoende aandacht geven. Het leuke is dat je ook tegen jouw hond kan praten. Na een tijdje zal deze namelijk naar zijn naam gaan luisteren. Luisteren is belangrijk in de game want op deze manier zal jouw hond ook wedstrijden gaan winnen. Hiermee verdien je prijzen en kun je bijvoorbeeld nieuwe speeltjes gaan kopen. Ook zitten er tal van accesoires in de game om jouw hond aan te kleden. Zo kun je zelfs je hond een leuke pet opzetten! Dit alles geld helaas niet voor de katten. Het is in dit deel wel mogelijk om een kat te kiezen, je kunt echter weinig met deze beestjes. Zo kun je ze geen trucjes leren en ze hangen en liggen er eigenlijk maar wat bij. De vraag is eigenlijk waarom de game ook Nintendogs + Cats heeft, met de katten kun je ten slotte maar weinig.

Wanneer je in het echte leven een hond neemt dan zul je deze natuurlijk ook uit moeten laten. In Nintenogs + Cats is dit dan ook het geval. Tijdens het uitlaten kom je overigens wel regelmatig cadeau’s tegen, bijvoorbeeld met speeltjes.  Meestal zit er echter troep in de pakjes maar deze kun je in een winkeltje weer omruilen voor leuke dingen. Zoals je waarschijnlijk al begrijpt tijdens het lezen, is Nintendogs een game die niet voor iedere gamer geschikt is. Elke dag moet je even een kijkje nemen naar jouw hond maar het is niet de bedoeling om telkens weer missies of opdrachten uit te voeren. Ook kun je niet dood gaan in de game en speel je het spel vooral voor de fun. Hardcore gamers zullen waarschijnlijk dan ook weinig lol beleven aan het spel. Voor casual gamers is het spel echter wel geschikt en mocht je graag een huisdier willen maar mag dat niet, dan biedt Nintendogs + Cats zeker een uitkomst.

.

Nintendogs + Cats kent een zeer grote charme. Hondjes zien er schattig uit en bovendien lijken ze behoorlijk echt. De game mag qua gameplay dan wel bijna hetzelfde zijn als zijn voorganger, de graphics zijn er enorm op vooruit gegaan. Ook maakt de game goed gebruik van de unieke eigenschappen van de 3DS. Zoals je al kon lezen kun je met de microfoon je hond roepen, ook kun je hem hiermee kunstjes leren. Het touch-screen wordt goed gebruikt om je hond te aaien of te roepen. Een andere unieke functie van de 3DS is natuurlijk StreetPass en ook hier maakt de game goed gebruik van. Met StreetPass wissel je 3D-foto’s uit met andere Nintendogs-gebruikers die je onderweg tegenkomt. Een erg leuke mogelijkheid, zeker omdat je enorm leuke foto’s kunt maken. Je kunt namelijk ook de AR kaarten gebruiken om je hondje te laten verschijnen in het camerabeeld van de 3DS. Hiermee kun je de meest gekke foto’s gaan maken! Nintendo heeft dus meer dan een simpele port afgeleverd met deze game.

Alhoewel de game op het gebied van gameplay veelal gelijk is aan zijn voorganger, zullen gamers die dit soort spellen leuk vinden hier weinig last van hebben. Bovendien zijn er een aantal nieuwe snufjes toegevoegd waaronder de mogelijkheid om de meest maffe foto’s te maken. Ook grafisch is het spel er behoorlijk op vooruit gegaan. Of de game echter iets voor jouw is, dat kun je zelf het beste bepalen. Ben je een hardcore gamer en zoek je uitdaging in een spel? Laat de game dan maar liggen. Wanneer je gek bent op dieren maar geen huisdier mag, je spellen speelt voor de fun of casual gamer bent, dan kan je enorm veel plezier beleven aan de game. Een ding is zeker: de charme van Nintendogs is ook in Nintendogs + Cats 3D weer helemaal aanwezig!

Eindcijfer: we hebben de game geen eindcijfer gegeven aangezien jij zelf moet beslissen of dit een titel voor jouw is!