Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gister was het dan zover, de reis bracht ons naar de Wibautstraat in Amsterdam. Daar vond het officiële Nintendo 3DS launch event plaats. Wij als Daily Nintendo waren uitgenodigd om aanwezig te zijn met drie personen. Randy, Jordy en ik zelf zijn namens Daily Nintendo een kijkje gaan nemen op deze gave locatie in Amsterdam.

Zonder te weten wat we moesten verwachten waren we om 19.30 uur gearriveerd bij Club Trouw. We werden ontvangen met een hapje, drankje en een Ngamer. Waarna de presentatie plaats vond. Na een filmpje van enkele minuten liet Nintendo iedereen vrij om het zelf maar uit te proberen. Wat je ook verteld over het 3D effect, volgens Nintendo moet je het ervaren. Eigenlijk hebben ze gelijk.

Toch vond ik het zonde om hiermee mijn Column te beeïndigen en ik ga jullie meenemen in de wereld van 3DS. Althans ik ga het proberen. Er waren een aantal spellen te spelen. Al voor de presentatie stonden er wat 3DS’en opgesteld achter een transparant stuk plastic. Hier kon je al wat zien van de 3D effecten van Mario Kart 3D, Metal Gear Solid: Snake eater 3D, Paper Mario en Star fox. Vooral bij Metal Gear Solid zag je in het demo filmpje de 3D effecten. Echt absurd hoe het lijkt alsof je door het gras loopt.

Vervolgens was er een leuk rijtje met spellen die je echt kon spelen. De Nintendo babes hadden een riem om met daaraan 3DS’en. Je kon de volgende spellen spelen: Nintendogs + cats 3D, Resident Evil the mercenaries 3D, Rabbids 3D, PES 2011 3D, The Legend of Zelda; Ocarina of Time 3d, Kid Icarus: Uprising, Asphalt 3D, Ridge Racer 3D, Super Street Fighter IV 3D, Sims 3, Pilotwings Resort en Dead or Alive Dimensions.

Aardig wat spellen en de meeste zijn door ons uitgetest en met een voldoende of ruime voldoende bestempeld. Vooral bij PES 2011 zag je veel diepte, in deze demo zag je het spel niet vanaf de zijlijn of boven af maar stond je midden in het veld. Dit maakte het spelen extra lastig omdat je dit al niet gewend bent daarnaast zijn de controllers ook even wenen (al heeft de indeling veel weg van de PS3 en Xbox 360 editie) Het spel zag er ontzettend mooi uit en is voor de voetbal liefhebber een aanwinst aan de PES reeks. Soms is het alleen moeilijk in te schatten waar een bal beland maar ongetwijfeld kan je dit in de volledige game zo aanpassen dat je dit kunt zien. Tevens werd ons verteld dat je ook de bekende ‘zijlijn’ camera in de volledige game kan kiezen. Na met Messi een schitterende omhaal in de goal van Real Madrid te hebben doen belanden zat de eerste, en in demo enige helft erop.

Tijd voor de volgende game, Pilot Wings Resort, op de Nintendo 64 ooit een populair spel. Gaat de 3DS versie ook een succes worden? Ik persoonlijk denk van wel door een nieuwe technologie genaamd Motion Sensor kan je je vliegtuig besturen door je 3DS te draaien of te kantelen. Dit brengt een enorm leuk extra spel effect met zich mee. Uiteraard kan je ook met de Dpad of de Joystick je vliegtuig besturen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je midden in de trein in de lucht zit met je 3DS en mensen je raar aankijken. Het zal misschien niet het meest verkochte game voor de 3DS worden maar het is zeker een aanrader!

Dan waren er twee racespellen die elkaar proberen te zullen aftroeven in de strijdt om beste racer. Voor mij persoonlijk was het redelijk snel duidelijk. Ridge Racer ‘finished’ hier voor Asphalt. De Graphics van Ridge Racer zijn een stuk mooier waardoor het er realistischer uit ziet dan Asphalt. Tevens zijn er iets meer 3D effecten te zien, en dat is wel fijn want in de race games is het 3D effect toch wel erg leuk.

Kid Icarus: Uprising was duidelijk de favoriet. De game lijkt dan wel niet op hoe de Kid Icarus spellen vroeger waren, de 3DS versie speelt enorm lekker weg. Ieder level heeft een vlieg gedeelte en een gedeelte op de grond. Het vliegen en schieten werkt erg goed, door het 3D effect heb je meer diepte en komen voorwerpen op je af. Ook het loop gedeelte werkt goed. Het schieten tijdens zowel het vliegen als lopen die je met de L knop, het richten met het touch-screen. Dit werkt goed en nauwkeurig. De afwisseling in de gameplay is erg positief en maakt de gameplay lekker divers.

Dan na lang wachten was het eindelijk over, het spel waar ik het meest naar uit had gekeken Resident Evil! De rij was lang maar het wachten werd zeker beloond. Aller eerst even voor de duidelijk het het gaat hier niet op een Resident Evil met puzzels en opdrachten. Het gaat hier puur om een Shooter en om door de zombies te killen zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Het is wel een geheel nieuwe game, geen remake van een eerder uitgebracht spel. Al kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er mogelijk oude delen van eerder spellen zijn gebruikt. Zo lijkt het dorpje waar je door heen loopt enorm veel op de dorpjes die je zag in Resident Evil 4. Het geheel is weer herkenbaar met de bekende charters zoals Jill Valentine en Chris Redfield. De demo dropt je midden in een dorpje en na al snel wat kogels en Herb te hebben gevonden staan er in no time 10 zombies voor je neus. Ook leuk om die oude bekende tegen te komen. Zoals in ieder deel zijn er weer zombies waar als je het hoofd er afknalt en een tentakel uit komt en ook de bekende dikke zombie is weer aanwezig. Het richten is even wennen maar als je er eenmaal in zit is het knallen en in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk punten te behalen. Dit zat al als minigame in de delen 4 en 5 en is nu als los spel neergezet op de 3Ds.  Later komt er ook nog een Resident Evil titel met een echte verhaal lijn, puzzels en alles waar Resident Evil groot mee is geworden.

Resident Evil Mercenaries 3D Screenshot 1

Nintendogs + cats dan, ja het is leuk hoor, je hond of kat een cowboyhoed opzetten een tennisbal gooien en vooral hem aaien tot je een ons weegt maar voor mij persoonlijk geen favoriet. Het is wel leuk om te zien hoe de hond op je af komt. Verder is dit een leuk spel voor de jongste games onder ons. Vooral als ze geen huisdier mogen van hun ouders.

Als laatste speelden we Zelda, nog steeds een geweldige game! Het spel blijft natuurlijk leuk en verslavend net als alle voorgaande delen. De graphics zijn weer een stuk mooier dan op de Nintendo 64 . Net als in Pilot Wings Resort is er in Zelda gebruik gemaakt van de motion sensor waardoor je door je 3DS de lucht in te houden onder andere met je kattapult kan richten op vijanden.

Al met al was het een indrukwekkende avond en zijn wij er nog meer van overtuigd geraakt dat de Nintendo 3DS een groot succes gaat worden. Zoals ik al eerder zei is het moeilijk uit te leggen hoe je de 3d effecten ervaart, dit moet je zelf mee maken. In filmpjes en op foto’s is dit ook niet te zien.  Sterker nog mee kijken op de bank me je broer(tje) of zus(je) is er ook niet bij vanaf de zijkant zie je alles namelijk 3 dubbel. Dat geeft ook een appart effect, alleen is 3d toch een stuk mooier.

Hieronder nog een overzicht van onze persoonlijke top 3’s van spellen!

Roël: 1. Resident Evil 2. PES 2011 3. Ridge Racer (Tip: Pilot wings Resort)

Randy: (admin): 1. Kid Icarus 2. Dead or Alive (niet gespeeld) 3. Ridge Racer

Jordy: 1. Kid Icarus 2. Ridge Racer 3. Resident Evil

Zoals je hierboven ziet Zijn Kid Icarus en Ridge Racer dus door ons verkozen tot de beste spellen die er te zien waren, al was de keuze moeilijk. Vanaf 25 maart kun je zelf oordelen over de 3DS!!