Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo DS games top 10 2010!

Jaarlijks publiceren wij met de kerst onze top 10 beste games van het jaar. Nintendo Nieuwslog is inmiddels overgegaan in Daily Nintendo maar ook nu houden wij de traditie staand! Hieronder kun je dan ook weer de 10 beste games van dit jaar vinden, tenminste, volgens ons! Gisteren hadden we de top 10 Wii games voor je, vandaag de 10 beste DS games naar onze mening!

Nummer 1: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. Een game die wellicht niet iedere DS gamer kent en dat is enorm zonde! Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors is naar onze mening namelijk écht de beste DS game van het jaar! De game laat je veel puzzelen en je zult veel moete ontdekken. Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors maakt op een geweldige manier gebruik van de DS mogelijkheden! Maar het allerbelangrijkste: de game laat je niet los!

 

Nummer 2: Super Scribblenauts. Puzzel fans hebben op de DS niets te klagen en het was nog lastig om te kijken welke puzzel game hoger zou eindigen in onze top 10! Wij hebben gekozen voor Super Scribblenauts. De game speelt zó lekker weg en maakt zó goed gebruik van de DS mogelijkheden dat dit naar ons idee de beste puzzel game voor de DS is van dit jaar! Een game ervaring waarvan we wouden dat er nog zoveel meer van waren!

Super Scribblenauts Review Race Car

Nummer 3: Lufia: Curse of the Sinistrals. Ook aan RPG’s heeft de DS geen tekort en met Lufia: Curse of the Sinistrals konden we een geweldige RPG aan het lijstje toevoegen! Een prachtige action RPG mat ijzersterke gameplay en mooie graphics die bovendien ook nog eens erg toegangkelijk is voor de iets minder ervaren gamers. Wij waren al gek van de SNES versie, nu nóg gekker van de DS versie!

Nummer 4: Golden Sun: Dark Dawn. De Golden Sun reeks gaat alweer een behoorlijke tijd mee en staat toch wel garant voor goede spellen. Met Golden Sun: Dark Dawn is dit niet anders. Een geweldige combinatie van RPG- en Zelda gameplay blijkt garant te staan voor succes. De game is jaren lang in ontwikkeling geweest en Camelog Studio’s lijkt iedere dag hiervan optimaal benut te hebben!

Nummer 5: Sonic Colors. De Wii versie vonden we ook al terug in de top 10, de DS versie is ook een enorm toffe titel geworden! Ook de DS versie biedt die non-stop snelle Sonic actie die we nog maar al te goed kennen van vroeger. Een uitgebreide singleplayer mode zorgt ervoor dat je ook nog eens lekker lang kunt genieten van deze game!

Nummer 6: Rock Band 3. Op de consoles zal Rock Band 3 wellicht niet in veel top 10’s voorkomen ondanks dat het een goede game is. Voor de Nintendo DS is dit anders. Het is namelijk behoorlijk indrukwekkend wat Rock Band 3 doet op die kleine DS. De game speelt enorm lekker weg, ziet er goed uit en kent een behoorlijke hoeveelheid content voor een DS titel! Zeker voor muziek liefhebbers een must-have!

Nummer 7: Call of Duty Black Ops. Deze game laat zien dat de Call of Duty spellen op de DS steeds beter worden! Zeker de beste shooter van het jaar met erg goede controls en indrukwekkende graphics voor op de DS. Het verhaal van de game wordt op de DS bovendien ook erg goed in beeld gebracht. Fans van schietspellen, deze game mag je niet missen!

Nummer 8: Art Academy.  Leer op een zeer leuke en goed volgbare manier de technieken van het tekenen. Een originele game die dankzij het touch-screen echt gemaakt is voor de Nintendo DS! Wellicht spreekt de game niet iedereen aan, Art Academy verdient zeker een plek in de top 10!

Nummer 9: Final Fantasy: The 4 Heroes of Light. Een leuke RPG die wat meer terug gaat naar de RPG’s van vroeger. Hoe leuk de game ook is, hierdoor is de game soms wel érg moeilijk en niet voor iedere DS gamer geschikt. Echte RPG fans zullen hier echter zeker van genieten.

Nummer 10: FIFA 2011. Wie een goede voetbalgame op de Nintendo DS zoekt heeft met FIFA 11 zeker een goede game aan huis. EA weet de FIFA spellen op de DS telkens beter te maken. FIFA 11 is naar onze mening dé voetbalgame van het jaar voor de DS!