Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Wii games top 10 2010!

Jaarlijks publiceren wij met de kerst onze top 10 beste games van het jaar. Nintendo Nieuwslog is inmiddels overgegaan in Daily Nintendo maar ook nu houden wij de traditie staand! Hieronder kun je dan ook weer de 10 beste games van dit jaar vinden, tenminste, volgens ons! Vandaag, eerste kerstdag, hebben we de 10 beste Wii games voor je op een rijtje gezet. Morgen kun je de top 10 DS games vinden!

Nummer 1: Super Mario Galaxy 2. De keus was moeilijk maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Super Mario Galaxy 2. Dit tweede deel ziet er ten slotte zo verschrikkelijk mooi uit en biedt ontzettend goede gameplay met enorm veel diepgang. Ook de vele vernieuwingen ten opzichte van deel 1 zijn indrukwekkend te noemen. Met Super Mario Galaxy 2 haal je naar ons idee gewoon de beste Wii game van het jaar in huis! Let erop, het is slechts onze mening!

Nummer 2: Donkey Kong Country Returns. Net niet op de eerste plaats terecht gekomen maar alsnog een eervolle tweede plek. Retro Studio’s heeft met Donkey Kong Country Returns een waardig vervolg ontwikkeld op de eerdere Donkey Kong Country spellen die op de SNES verschenen. De game brengt die geweldige gameplay van vroeger terug maar dan met een hoop vernieuwing. Een klassieke platformer die geweldig gebruik maakt van de huidige technologie!

Nummer 3: Metroid Other M. Afgelopen zomer verscheen Metroid: Other M op de Wii. Deze keer geen firs-person shooter zoals de Metroid Prime spellen maar een game die terug gaat naar het begin van de Metroid games! Een fantastische game zoals een Metroid spel hoort te zijn. Een grote uitdaging om uit te spelen, verslavende gameplay, voldoende puzzels en actie en dat met prachtige graphics! Team Ninja heeft met Metroid: Other M een echte topper afgeleverd!

Nummer 4: Super Mario All-Stars Wii
Vanwege het 25 jarig bestaan van Mario heeft Nintendo alle Mario klassiekers gebundeld op 1 schijfje voor de Wii. Ga terug naar de beginjaren van Mario met de games van Super Mario Bros 1,2, 3 en The lost levels. Heb je deze games altijd al willen spelen is het nu je kans. Mede met een boekje waarin alle geschiedenis van Mario staat beschreven en een cd met de 10 thema nummers van alle Mario spellen is dit de game voor iedereen die kennis wil maken met Mario in zijn jonge jaren.

Nummer 5: GoldenEye 007. Een remake van de Nintendo 64 klassieker GoldenEye! En warvoor een remake! GoldenEye 007 voor de Wii biedt diezelfde ijzersterke multiplayer als het origineel maar deze keer ook nog eens online speelbaar! Daarnaast kent deze game ook weer een interessante singleplayer mode door de diversie missies over de gehele wereld. Tel hierbij de perfecte controls op en je hebt een van de beste shooters aller tijden op de Wii!

Nummer 6: Call of Duty: Black Ops. Eigenlijk is het moeilijk om of Call of Duty of GoldenEye (nummer 5) aan te raden aan Wii bezitters. Beide zijn het namelijk geweldige shooters. Welke game je neemt ligt meer aan jouw smaak. Wil je een oorlogsgame of een Bond game? De nét iets uitgebreidere online opties in GoldenEye zorgen ervoor dat deze net iets hoger eindigt dan Call of Duty. Neemt niet weg dat Black Ops ook een aanrader voor de Wii is!

Nummer 7: Sin and Punishment. Voor sommige gamers misschien nét iets te retro en te moeilijk, neemt niet weg dat Sin & Punishment voor de Wii een geweldige game is geworden. De actie is nog steeds indrukwekkend en verslavend. De moeilijkheidsgraad ligt hoog en dat maakt dit een ware core game voor op de Wii!

Nummer 8: Sonic Colors. Eindelijk weer een écht goede Sonic game! Sonic Colors biedt non-stop razendsnelle actie zoals we dit gewend zijn van de vroegere Sonic spellen. Tel daarbij op de uitgebreide singleplayer mode én de enorm indrukwekkende graphics en je hebt (opnieuw) een Wii topper!

Nummer 9: Epic Mickey. Met Epic Mickey heeft de Wii er weer een leuke platformer bij. We hadden we wellicht net iets meer van verwacht en de game is misschien wel wat te makkelijk, het blijft een stabiele platformer die de Wii zeker nodig had!

Nummer 10: Wii Party. Wellicht voor hardcore gamers niet dé Wii game waar ze naar uit hebben gekeken, toch is Wii Party een erg leuke game waarmee je veel plezier kunt beleven. De velen minigames zijn leuk om te spelen en met vrienden of familie kun je absoluut een tijd zoet zijn met deze Wii game!