Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii-Gitaar veroorzaakt brandwonden

Wii-Gitaar veroorzaakt brandwonden

Spellen zoals Guitar Hero speel je met een speciale gitaar. In Amerika heeft een Wii-gitaar brandwonden veroorzaakd. Productie en verkoop van de draadloze ‘Rage’-gitaar is dan ook meteen stop gezet. De gitaar kan er namelijk voor zorgen dat batterijen chemicaliën lekken wanneer ze niet op de goede manier in de gitaar zijn gestopt. Voor het bedrijf waren ‘enkele brandwonden als gevolg hiervan’ genoeg reden om de productie en verkoop stop te zetten. Deze gitaar wordt in een aantal staten van Amerika verkocht. Het betreft hier niet de orginele gitaar die je bij Guitar Hero krijgt. De Amerikaanse fabrikant PDP adviseert consumenten de gitaar niet meer te gebruiken. Ze kunnen hun geld terug krijgen.