Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Post E3 2013: Indrukken van Randy

Daily Nintendo was bij Nintendo op bezoek om de nieuwste games voor de Wii U te checken. Randy was erbij en beschreef zijn ervaringen!

Daily Nintendo was bij Nintendo op bezoek om de nieuwste games voor de Wii U te checken. Randy was erbij en beschreef zijn ervaringen!

Super Mario 3D World

Ondanks dat Super Mario 3D World een leuke game is om te spelen, viel het spel me toch een klein beetje tegen. De game heeft veel weg van Super Mario 3D Land maar op het kattenpakje na zit er tot nu toe eigenlijk weinig vernieuwends in. Liever had ik een nieuw groot Mario avontuur gezien als Mario Galaxy. Neemt niet weg dat de game natuurlijk alsnog erg leuk is om te spelen. De nieuwe mutliplayer mode is ook erg leuk om te doen!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Stel je voor: Donkey Kong Country Returns voor de Wii maar dan in HD, grotere levels, nieuwe personages en gameplay mogelijkheden. Zo is de nieuwe Donkey Kong het beste te omschrijven. Beter, groter en leuker. De nieuwe camera standpunten in de game zijn inderdaad een erg leuke toevoeging. Elk level zit vol geheimen en uitdagingen. Tel daarbij op dat de game er geweldig uit ziet en de game wordt gegarandeerd een succes.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Waarschijnlijk ken je deze Zelda game nog wel van de Gamecube. De game zal ook naar de Wii U komen. Qua gameplay zullen er wat vernieuwingen inzitten maar het grote verschil moet toch wel de flinke grafische update worden. En dat is gelukt. De game ziet er op de Wii U schitterend uit en lijkt een van de mooiere Wii U titels te worden tot nu toe, volledig in HD. Naast de omgevingen hebben ook de characters in de game een flinke update gekregen en zien gezichtsuitdrukkingen er stukken mooier uit. Een must-have voor elke Zeldan fan!

Bayonetta 2

Pure hack and slash actie op de Wii U gecombineerd met prachtig graphics, dat is Bayonetta 2 in het kort. Leuk zijn de 2 totaal verschillende besturingsmogelijkheden. Je kunt kiezen voor klassieke besturing met knoppen, maar ook besturing volledig via het touch-screen op de GamePad. Beide opties werken prima maar de besturing via het touc-screen is toch wel erg innovatief. Het scherm op de GamePad heeft geen enkele moeite om de flitsende beelden mooi in beeld te brengen.

Sonic Lost World Wii U

Sonic Lost World hebben we kunnen spelen op de Wii U. Aan de ene kant lijkt de game op de Sonic spellen van vroeger, aan de andere kant weer helemaal niet. Qua snelheid in elk geval wel want de game kent de mega snelle gameplay van vroeger. Qua level opbouw doet de game echter meer denken aan de Super Mario Galaxy spellen. Erg is dat niet want de game speelt wel lekker weg, ziet er prima uit en weet de frame-rate constant hoog te houden! Razend snel door levels racen met Sonic, dat is wat de game biedt en wat elke Sonic fan wil!

Pikmin 3

Pikmin 3 zal volgende maand al in de winkels liggen en een uitgebreide hands-on gaven we vorig jaar al na de E3. De graphics zijn inmiddels nog een stukje mooier geworden en we hebben nieuwe Pikmin leren kennen. Deze keer konden we ook de multiplayer mode testen welke erg leuk is. Zo moet je in de Bingo Mode allerlei items verzamelen en de juiste zien binnen te halen om ‘bingo’ te hebben. Verwacht eind juli een review op Daily Nintendo!

Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen 2014

Ook dit jaar gaan Mario & Sonic weer naar de Winterspelen en aan de slag met een hoop Olympische sporten. Wij konden de game al vast testen en qua gameplay lijkt het spel best veel op zijn voorgangers. De Dream Events zijn wel flink onder handen genomen waarbij je nu meerdere sporten in een event doet met als doel eerste te worden. De beelden zijn flink onder handen genomen en zien er mooier uit. Puntje van kritiek is nog wel de framerate die niet altijd even stabiel is. Iets meer vernieuwing had ook wel welkom geweest maar ach, deze spellen staan altijd garant voor verkoop succes.

Wii U Party

Laat ik maar meteen eerlijk zijn, Wii U Party is niet echt mijn ding. De game is een verzameling van allerlei kleine spelletjes die vooral leuk zijn met vrienden of familie. Daarbij moet ik wel toegeven dat verschillende spelletjes op een leuke manier gebruik maken van de GamePad. Zo kun je tafelvoetbal doen waarbij je tegen elkaar speelt en ieder een analoge stick gebruikt om zijn spelers te besturen. De game ligt later dit jaar in de winkels en als je op zoek bent naar een simpel spel om lol te hebben met wat mensen, dan kan dit best wel eens een aanrader kunnen worden!

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Ondanks dat ik het jammer vind dat Nintendo geen volledige 3D Zelda heeft gemaakt voor de 3DS, net als de Ocarina of Time remake, is Link Between Worlds alsnog een erg goede game. Het spel speelt meer retro zoals vroegere Zelda spellen en doet inderdaad veel denken aan het origineel. In combinatie met een aantal leuke vernieuwingen (tegen muren aanlopen, 3D effect en touch-screen gebruik) zal elke Zelda fan deze game kunnen waarderen.

Mario & Luigi: Dream Team Bros. 

Zoals altijd is Princess Peach weer ontvoerd en mogen Mario & Luigi haar gaan redden. In dit nieuwste deel in de Mario & Luigi serie vormen de broers letterlijk en figuurlijk een dream team. In de demo speelde ik een deel van het spel dat zich in de dream world afspeelt. Je loopt op het bovenste scherm met Mario & Luigi rond, het onderste scherm wordt origineel gebruikt doordat je aan Luigi’s snor kan trekken om hogerop in levels te komen. Het klinkt misschien wat vaag, eigenlijk is dat het ook maar wel enorm leuk!

Mario Kart 8

Voor mij de absolute topper van de E3. Mario Kart 8 voor de Wii U ziet er werkelijk prachtig uit en is geheel in HD. De wegen alsmede de banden van de karts zie je zelfs glimmen. De characters zien er erg mooi uit en de omgevingen zitten vol detail. De game speelt net als eigenlijk alle delen uit de serie heerlijk weg met perfecte besturing. De mogelijkheid om ook tegen het plafond aan te racen is een leuke toevoeging. De game is nog in een vroege fase van de ontwikkeling maar ziet er nu al veelbelovend uit!