Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Post E3 2013: Indrukken van Karim

Daily Nintendo was bij Nintendo op bezoek om de nieuwste games voor de Wii U te checken. Karim was erbij en beschreef zijn ervaringen!

Daily Nintendo was bij Nintendo op bezoek om de nieuwste games voor de Wii U te checken. Karim was erbij en beschreef zijn ervaringen!

Mario Kart 8

De graphics zijn werkelijk fenomenaal! Je kan t profiel van de banden zien en de steentjes van het asfalt, de nieuwe feature dat ondersteboven en zijwaarts kan rijden voegt een enorm mooi effect toe aan de omgeving, zo zie je bijvoorbeeld de baan van een stuk terug boven je met de racers die op je achterliggen, dit geeft een geweldig gevoel van ruimte in de levels. De besturing is hetzelfde als op de 3DS op de gamepad en de als de Wii met de remote

Bayonetta 2

De game ziet er helder en scherp uit, de wereld ziet er mooi en geperfectioneerd uit waardoor de beelden er heel mooi uit te komen te zien, het spel is simpel te leren, je pakt het snel op en de gevechten zijn zeer vermakelijk. Maar nadat je een aantal vijanden hebt verslagen lijkt het wel allemaal een beetje op hetzelfde, vergeet niet, wij hebben slechts de demo gespeeld, wat de werkelijkheid brengt kan verschillen.

Sonic: Lost World Wii U

Doet denken aan super mario galaxy, het is niet ‘slechts’ een platformer meer, er zitten ook 3d elementen en werelden in waardoor het spel er geavanceerder uitziet. De besturing is simpel waardoor je snel aan de slag kunt. Het spel ziet er soms moeilijk uit maar het is echt heel simpel. De kleuren zijn vrolijk en aangenaam om naar te kijken.

Super Mario 3D World

Leuk om te spelen met meerdere personen of alleen, doet denken aan Super Mario 3d land voor de 3DS maar dan mooier. Besturing is wederom simpel en het nieuwe karakter van Mario, Catmario (weet niet zeker of dit de naam is), is zeer interessant en enorm vernieuwend voor de serie. De graphics zijn simpelweg mooi, en zeer gedetailleerd.

Mario & Luigi: Dream Team Bros.

Ik vond deze game persoonlijk niet zo leuk, de graphics waren simpel, het 3d-effect voegde weinig toe en het spel verloopt langzaam waardoor het voor mij geen toptitel is, aan de andere kant kon je leuk gebruik maken van het touchscreen om zo bijvoorbeeld Luigi aan zijn snor te trekken waardoor dingen in het level veranderen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Deze game zag er mooi en leuk uit, je kan met maximaal 3 spelers spelen en zo elkaar helpen het level te voltooien, Donkey Kong zag er echt heel gedetailleerd uit, wanneer je een level hebt voltooid zie je Donkey Kong heel groot aan de zijkant en dan kun je echt elke haar op zijn vacht afzonderlijk zien, zo mooi zag t er uit.

Pikmin 3

Ik snapte weinig van deze game, maar voor de kenners is dit denk ik een leuke game, na een tijdje kreeg ik de smaak te pakken en begon ik van het spel te genieten. Het water in de levels zag er realistisch uit en grond/aarde net zo. De besturing is even wennen maar wanneer je het eenmaal onder de knie hebt is het simpel.

Zelda Wind Waker HD

Deze game zag er ongeveer net zo uit als op de gamecube, maar dan in HD! Hierdoor zagen de levels er heel mooi uit, de besturing was aardig simpel. Verder zag de game er kleurrijk uit en kreeg je snel een vertrouwd gevoel wanneer er je er naar kijkt.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Deze game had een interessant 3d-effect, het was alsof je in een doos keek. Het spel zelf sprak mij niet zo aan vanwege het feit dat het dezelfde gameplay heeft als de originele Zelda-spellen, afgezien van de nieuwe feature dat je op muren kan lopen dan. Verder ziet de game er netjes en afgewerkt uit.

Wii U Party

In deze game zitten vast wel een paar leuke spellen, deze ben ik helaas nog niet tegengekomen, de spellen die ik heb uitgeprobeerd waren niet echt leuk, het waren allemaal minigames en deze zagen er niet uitnodigend uit om eerlijk te zijn. Het is mogelijk dat deze game natuurlijk leuker is als je het met meerdere personen tegelijk speelt.

Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen 2014

In dit spel zaten allerlei minigames die te maken hadden met de winterspelen, het waren allemaal mooie games waarin de graphics mooi waren afgewerkt, sneeuw zag er uit als sneeuw en ijs zag er uit als ijs. Wat mij wel opviel is dat er een lage framerate zit in de game (schokkerig beeld/weinig beeldjes per seconden), we weten niet zeker of dit ook in de uiteindelijke versie zal zitten.