Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Post E3 2013: Indrukken van Jorden

Daily Nintendo was bij Nintendo op bezoek om de nieuwste games voor de Wii U te checken. Jorden was erbij en beschreef zijn ervaringen!

Daily Nintendo was bij Nintendo op bezoek om de nieuwste games voor de Wii U te checken. Jorden was erbij en beschreef zijn ervaringen!

Super Mario 3D World

In eerste instantie was ik niet echt blij met het nieuws dat de nieuwe 3D Mario een Super Mario 3D Land variant werd, ik had namelijk meer gehoopt op een 3D Mario zoals Super Mario Galaxy of Super Mario 64. Echter toen ik deze game aan het uitproberen was werd ik aangenaam verrast. Deze game brengt dankzij de geweldige multiplayer modus een leuke competieve draai met zich mee. De game speelt erg fijn en is weer een echte Mario topper.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country is de laatste tijd weer helemaal terug na een Wii en 3DS versie is Retro Studios alweer bezig aan de volgende Donkey Kong Country. Deze game heeft grotere levels dan zijn voorgangers wat nu mogelijk is omdat de Wii U meer aankan dan de Wii en 3DS en er is een nieuw personage (eigenlijk een oude bekende) geïntroduceerd namelijk Dixie Kong. Dit personage is speelbaar in de multiplayer modus en heeft ook weer speciale krachten. Al met al weer een leuke game.

The Legend of Zelda: Wind Waker HD

Deze Zelda game ontving toen die voor het eerst uitkwam op de Gamecube dankzij de kinderachtige graphics in eerste instantie veel kritiek maar uiteindelijk is het één van de best verkochte Zelda’s geworden. Ookal zitten er niet veel vernieuwingen in de gameplay hebben de graphics echt een enorme update gekregen. Door deze update komen alle beelden veel beter over vooral de gezichtsuitdrukkingen. Deze game is een echte must have voor elke Zelda fan al helemaal als je het origineel niet hebt gespeeld.

Bayonetta 2

Ookal heb ik deze game niet gespeeld was het kijken al genoeg voor een indruk. Deze game ziet er super mooi uit en het is super fijn dat je kan kiezen of je met knoppen wilt spelen of volledig met touch screen. Wel denk ik dat je echt van dit soort games moet houden voordat je hem moet kopen.

Sonic Lost World Wii U

Sonic Lost World doet mij in eerste instantie een beetje denken aan Super Mario Galaxy. Toch behoudt het echt Sonic’s stijl. Je hebt in deze game 3D levels en 2D platformer levels. Het is een fijne game om te spelen met een goede variatie qua moeilijkheidgraad en het is weer een echte goede Sonic game.

Pikmin 3

Pikmin 3 ligt bijna in de winkels en het is een echte aanrader. Deze game heeft super graphics en een fijne gameplay. Daarnaast heb je een multiplayer modus die erg uitdagend kan zijn. De multiplayer is namelijk competitief en het is daar de bedoeling omzo snel mogelijk van een soort bingokaart vier items op een rij naar je schip te brengen. Deze modus is erg grappig om te doen omdat je elkaar ook dwars kan zitten.

Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen 2014

Mario & Sonic zijn weer op de Winterspelen en je kan weer een hoop Olympische sporten spelen. Qua gameplay lijkt het spel best veel op zijn voorgangers. De Dream Events zijn vernieuwd nu is er een Dream Event waar je eens in de zoveel tijd van sport kan wisselen van schaatsen tot bobslee. De beelden zijn natuurlijk in HD. Helaas is de framerate wel aan de lage kant hopelijk komt dit goed in de uiteindelijke game.

Wii U Party

Wii U Party is niet echt mijn game ik vind de minigames die je erop hebt niet geweldig. Wel maken sommige minigames uitstekend gebruik van de gamepad. Deze game is een aanrader voor de mensen die met familie of vrienden simpele lol willen hebben maar, ik wacht liever op Mario Party U

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Deze game ziet er buitengewoon mooi uit. Ookal werd er erg gehoopt op een Majora’s Mask remake of een andere 3D Zelda game is deze game geen tegenvaller. De graphics zijn mooi en de top-down view zorgt voor een klassieke Zelda ervaring. Daarnaast is Link zijn nieuwe kracht (als een muurtekening tegen de muur lopen) een handige toevoeging die nieuwe puzzels mogelijk maakt. Deze game is weer een echte aanrader.

Mario Kart 8

Dit spel is is de grote topper die we konden spelen deze dag. Naast super graphics heeft deze game een geweldige gameplay. Naast dat je onderwater kan en het vliegen ook terug is is er nu anti-gravity wat weer echt een nieuwe dimensie toevoegd aan de Mario Kart serie. Voor de mensen die geen fan zijn van bewegende besturing kan je ook op de gamepad met knoppen je kart/bike besturen. Daarnaast werkte het driften met de bewegingsbesturing nu al beter. Ookal is deze game dus nog in een erg vroege ontwikkelfase ziet het er al erg veelbelovend uit.