Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nvidia maker Switch chip, Mario, Splatoon 2 en meer

Eindelijk is de naam van de NX onthuld. In de preview trailer vielen een aantal dingen op, daarnaast heeft Nvidia bevestigd de chip te produceren.

Eindelijk is de naam van de NX onthuld. In de preview trailer vielen een aantal dingen op, daarnaast heeft Nvidia bevestigd de chip te produceren.

Al maanden ging het gerucht dat Nvidia de chip zou maken voor de Nintendo Switch, tijdens de preview trailer werd dit niet onthuld, maar Nvidia heeft dit ondertussen zelf bevestigd in een blog post.

“The first thing to know about the new Nintendo Switch home gaming system: it’s really fun to play. With great graphics, loads of game titles and incredible performance, the Nintendo Switch will provide people with many hours of engaging and interactive gaming entertainment.”

Tijdens de trailer kregen we niet alleen maar The Legend of Zelda: Breath of the Wild te zien, ook zagen we verschillende third-party en first-party games. Zo kwamen Skyrim remastered en een NBA 2K-game voorbij. Betreffende first-party kregen we meteen drie games voorgeschoteld. Zo komt er een nieuwe 3D Mario game, een nieuwe Mario Kart (nee het was geen Mario Kart 8, deze game had King Boo en twee item slots), en een nieuwe Splatoon.

In het officiële persbericht meld Nintendo ook een enorme lading aan ontwikkelaars die bezig zijn met de NX. Zo ook EA, SEGA, Ubisoft, Bethesda en Activision.

switch-partners