Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nu al 1,3 miljoen Nederlandse Pokémon Go-spelers

Meer dan 1,3 miljoen Nederlanders spelen al Pokémon Go. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid maar al helemaal wanneer je bedenkt dat het spel hier officieel nog niet is verschenen.

Meer dan 1,3 miljoen Nederlanders spelen nu al Pokémon Go. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid maar al helemaal wanneer je bedenkt dat het spel hier officieel nog niet is verschenen.

Pokémon GO laat je Pokémon vangen in de echte wereld. De game is inmiddels in grote delen van Europa verschenen maar in Nederland nog niet. Je kunt de game echter wel via een omweg downloaden en dat wordt dus al flink gedaan. Al ruim 1,3 miljoen Nederlanders hebben het spel en tweederde van de Nederlanders is bekend met de game. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Multiscope onder duizend Nederlanders.

Van de ondervraagde Nederlanders die de game al hebben speelt 85 procent het spel elke dag of zelfs meerdere malen per dag. Zes op de tien gaat zelfs wandelen puur om Pokémon te vangen. Voor veel spelers roept de game nostalgie op én mensen vinden het fijn dat Pokémon GO je aanzet tot bewegen. 40 procent van de spelers denkt de game nog minstens een halfjaar te spelen. Nintendo boekt dus flink succes met Pokémon GO. Dat doet het bedrijf overigens ook op de beurs. De waarde van een aandeel van Nintendo steeg in een week tijd van bijna 15.000 yen naar bijna 28.000 yen

Benieuwd hoe je de game nu al kunt spelen? Dat lees je hier.