Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Het is alweer eventjes geleden dat de New 3DS werd aangekondigd en dat zorgde voor de nodige ophef. De één vond het melkuitzuigerij en de ander vond het meteen een slim idee om de 3DS levenduur langer te maken. Ondertussen ligt de New 3DS (XL) al in de Japanse en Australische winkels en kunnen sommige Europese Club Nintendo leden al genieten van hun Ambassadors New 3DS.  Nu de gewone release van de New 3DS niet ver weg lijkt is het een goed moment om te kijken of de New 3DS echt “New” is.

Uiterlijk

Hoewel het uiterlijk van de New 3DS aanpasbaar is door middel van Faceplates, is dat helaas niet het geval bij de XL versie. Bij de XL variant van de console zal je het moeten doen met de kleur die je koopt.

De New 3DS XL heeft evengrote schermen als de 3DS XL, maarDSCN0950 isnet iets groter door de extra LZ en RZ knoppen (hij is wel lichter). Wat opvalt bij zowel de New 3DS XL als de gewone New 3DS is het feit dat de Wireless knop nu geen fysieke knop is, maar in home menu te vinden is. Ook is de volume knop verplaatst naar het bovenste scherm en zijn de start en select knoppen rechts van het Touch Screen geplaatst.

 

DSCN0947C-Stick

Misschien is toch wel één van de belangrijkste nieuwe toevoegingen aan de New 3DS is de C-Stick. Het kleine knobbeltje wat net boven de ABXY knoppen is redelijk vergelijkbaar met de Circle-Pad Pro. In games als Monster Hunter zal je de camera ermee kunnen besturen en in Super Smash Bros. For 3DS kan je hem vergelijken met de C-Stick van de Gamecube controller. Hierdoor kan je de speciale zij-smashes makkelijker uitvoeren. De C-Stick is makkelijk te gebruiken en is erg gevoelig

Super Stable 3DDSCN0958

Één van de grootste klachten op de 3DS was dat het 3D effect snel wazig werd en het dus onmogelijk werd om in 3D te spelen. In de New 3DS zit er een speciale infrarood camera die positie van je hoofd bepaalt waaraan de 3D aangepast wordt. Hierdoor heb je een veel grotere kijkhoek en zal je makkelijker in 3D kunnen spelen.

Exclusief

Omdat de New 3DS ook meer CPU heeft dan de gewone 3DS kan je tijdens het spelen van Super Smash Bros. For 3DS op Miiverse en de Internet Browser, dit was met de gewone 3DS niet mogelijk. Daarnaast zal de New 3DS meerdere exclusieve titels krijgen, hoewel er op het moment weinig bekend van is weten we voorlopig dat de New 3DS een remake zal krijgen van de Wii game Xenoblade Chronicles.

https://www.youtube.com/watch?v=LEm9vN57ODM

Snelheid

Het opstarten van sommige onderdelen van de 3DS duurt enorm lang, denk maar eens aan Smash Bros. Ongeveer een minuut wachten voor je uberhaupt het spel opgestart had. Of het downloaden van een demo/game kan enorm lang duren. De New 3DS heeft een betere CPU waardoor het opstarten sneller gaat en daarnaast heeft hij een download booster waardoor het downloaden ook een stuk sneller gaat. Bewijs hiervan is hieronder te zien.

Conclusie

Vind je de 3DS te langzaam? Dan is de New 3DS echt een aanrader voor jou, de laadtijden van Smash Bros. nemen met ongeveer de helft af en met downloaden neemt het verschil nog meer toe. Daarnaast is de C-Stick echt een goede toevoeging bij games als Smash en in de toekomst bij games waar je veel om je heen moet kijken zoals Monster Hunter 4. Ook is de Super Stable 3D zeker de moeite waard voor iedereen die de 3D functie wilt gebruiken, maar steeds last had van wazigheid omdat je er niet goed voor zat.

Mocht je dit geen belangrijke criteria vinden om te upgraden dan kan je beter even wachten met de upgrade van je oude 3DS, maar heb je helemaal nog geen 3DS dan is de New 3DS (XL) zeker aangeraden.