Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo meer waard dan Sony

Nintendo's aandelen zijn sinds deze ochtend meer waard dan die van Sony. De laatste keer dat dit gebeurde was 11 maanden geleden.

Nintendo’s aandelen zijn sinds deze ochtend meer waard dan die van Sony. De laatste keer dat dit gebeurde was 11 maanden geleden. 

Op de Tokyo Stock exchange stond Nintendo’s beurswaarde vanochtend op zo ongeveer 49 miljard, tegenover Sony’s beurswaarde van 48,5 miljard. Om daar even wat inzicht in te geven: de beurswaarde is de totale waarde van aandelen van een bedrijf volgens de beurskoers. In theorie is dit het bedrag waarvoor je het hele bedrijf zou kunnen kopen.

Deze stijging van waarde is vooral te danken aan de Nintendo Switch. Nintendo’s aandelen waren al gestaag aan het stijgen sinds afgelopen maart, toen de Nintendo Switch in de verkoop ging. Vooral in Japan zorgt de populariteit voor een enorme boost, waar mensen daarnaast ook nog eens met smacht zitten te wachten op games als Monster Hunter XX, Dragon Quest XI en Splatoon 2.  Toen afgelopen donderdag dan ook werd aankondig dat de productie van de Switch nog verder omhoog werd geschroefd om aan de vraag te kunnen voldoen was dit voldoende om Nintendo’s waarde boven die van Sony te krijgen. De laatste keer dat Nintendo boven Sony’s waarde uitkwam was tijdens de hoogdagen van Pokémon Go, zo ongeveer een jaar geleden. Dit duurde slechts een dag.

Het is daarnaast voor het eerst sinds 2008 dat Nintendo’s beurswaarde zo hoog lag. In dat jaar verschenen o.a. Super Smash Bros. Brawl en Mario Kart Wii.