Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[10 jaar DN] De crew aan het woord!

Heel juni staat in het teken van het 10-jarige bestaan van Daily Nintendo. Dagelijks werkt een enthouaist team hard aan de site om jullie constant van het laatste nieuws te voorzien. We testen daarnaast de nieuwste games voor je en bezoeken events om de nieuwste spellen te checken. Verschillende teamleden praten over hun leukste DN-momenten tot nu toe!

Ruben

Mijn leukste moment bij Daily Nintendo… Ik ben ontzettend slecht in dit soort dingen, want er zijn zó veel momenten die zo’n plek verdienen. Bijna vijf jaar geleden kwam ik op deze site terecht, zo rond de release van de Wii U. Al snel raakte ik aan de praat met medebezoekers en kwam ik bijna elke avond terug voor een babbeltje over alles van Nintendo. Zo bleef het doorgaan, tot in februari opeens een bericht op de site werd gezet, dat de redactie een uitbreiding nodig had. Zonder te twijfelen melde ik me aan, en zo begon mijn Daily Nintendo-avontuur.

Al snel stroomde de crew vol met andere nieuwe, ontzettend leuke mensen. In onze crewchat was het altijd lachen, gieren, brullen. Of ja, het meeste van de tijd dan, want er moest ook hard gewerkt worden. De Nintendo Directs, E3, en andere presentaties verhoogden de werkdruk en zorgden er soms voor dat we tot de late uurtjes door moesten werken. Maar er wordt niet alleen gewerkt in de crewchat, soms wordt er ook over de meest random dingen gepraat, waardoor – voor denk ik ons allemaal – nieuwe en mooie vriendschappen zijn ontstaan. Het is altijd leuk, en dat is het belangrijkste.

Ik ben een hele tijd eindredacteur geweest, maar heb daarna een tijdje een DN-break genomen om me op school te focussen. Ik ben de fantastische crew echter nooit vergeten en toen ik gevraagd werd weer het team weer te komen versterken, was de keuze makkelijk gemaakt. Nu alweer bijna een jaartje terug is het weer zoals vanouds. Ik wil graag de rest van ons geweldige team en de natuurlijk de bezoekers bedanken voor de ontzettend leuke tijd bij Daily Nintendo. Daarnaast Randy, van harte gefeliciteerd met deze prestatie! Ik zeg, op naar de volgende tien jaar!

Jorden:

Tien jaar DN waarvan ik een ruime 4,5 jaar op deze site rondzwerf. Vlak voor de release van de Wii U kwam ik per toeval op Daily Nintendo terecht. Nooit gedacht dat ik vier maanden later voor diezelfde site zou schrijven, al helemaal niet dat ik dat nu meer dan vier jaar later nog steeds met plezier doe. In die vier jaar is er ongelooflijk veel gebeurd. Zo zijn we van een redelijk kleine site gegroeid tot één van de grootste zo niet de grootste Nederlandse Nintendo-site. Ik heb redacteuren erbij zien komen, weg zien gaan, terug zien komen, weer zien weg gaan en sommigen zelfs voor een tweede keer terug zien komen. Ja ik kijk naar jou @vincent ;).

In de kop wordt gezegd dat de crew over hun leukste momenten zullen schrijven. Als ik echt al mijn leuke momenten moet opschrijven kan ik er een half boek over schrijven. In die afgelopen vier jaar heb ik zoveel meegemaakt en kunnen doen vanwege DN, daarom heb ik niet echt een leukste moment meer. Meerdere malen naar de Post-E3 van Nintendo om hun E3 titels te proberen en naar de Gamescom waar ik onder andere Breath of the Wild voor het eerst heb kunnen spelen. De ontmoetingen met Charles Martinet en verschillende ontwikkelaars, het bijwonen  van The Symphony of the Goddesses inclusief een interview met de producer, de verschillende Firstlook edities en laatst nog het Switch preview evenement. Dit jaar zal ik eindelijk ook naar L.A. afreizen om zelf de E3 bij te wonen. En dan heb ik het alleen maar over de uitjes gehad. Voor een site als DN schrijven is niet alleen maar uitjes natuurlijk. Het schrijven zelf en nieuws delen over mijn hobby, als PR & Communications manager de contacten onderhouden met uitgevers etc. zijn ook stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen.

Als laatste heb ik aan deze vier jaar ook vriendschappen overgehouden die niet alleen rondom DN bestaan, zoals de ex-redacteuren die ik nu nog steeds regelmatig spreek en ook af en toe mee afspreek. En dit is ook met de huidige redacteuren. Soms (90% van de tijd) worden ze in de crewchat moe van mij en mijn gezeur, maar over het algemeen zijn we een hecht team en staan we altijd voor elkaar klaar. Wat is dus mijn leukste moment? Gewoon het totaalplaatje van de afgelopen jaren bij DN. Die tijd zat vol met onvergetelijke momenten waar ik ongetwijfeld meer aan ga hebben dan mijn Franse les op de middelbare. Randy, Roël (voorruit ik schrijf het een keer goed) bedankt voor DN, bedankt voor de afgelopen jaren en op de volgende 10.

Patrick

Ik ben niet eens een jaar werkzaam bij Daily Nintendo, dus mijn ‘avonturen’ zijn vrij beperkt. Ik heb eerst jaren gewerkt bij een andere website voor multi-platform games, maar daar ging het bergafwaarts mee. Toen ik besloot om daar weg te gaan, ben ik vrijwel direct op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om te schrijven over mijn hobby. Ik kwam al snel bij Daily Nintendo terecht en mijn eerste contact was met Randy. Het was meteen duidelijk dat dit een zeer vriendelijke jongen was en ik kreeg direct het gevoel dat ik zeer welkom was.

Nadat uiteindelijk rond was dat ik daadwerkelijk kon beginnen kwam ik ook met de redactie in aanraking. Waar het bij de vorige website waar ik voor had gewerkt het vrij zakelijk werd gehouden, bleek het bij DN er een stuk losser aan toe te gaan. De redactie is een bonte verzameling van uiteenlopende personen, die ieder ook een totaal ander karakter heeft. Dit maakt het een prettige, maar ook zeker een hele leuke werkomgeving. Ja, er gaat natuurlijk overal wel iets ‘mis’ en Daily Nintendo is daar geen uitzondering op, maar dat waait ook snel weer over en blijft daardoor nooit een ‘issue’.

De afgelopen maanden heb ik dan ook gevuld met reviews en nieuwsberichten te maken voor de website en het kibbelen en lachen met de redactie met natuurlijk Randy als middelpunt. Dat hij dit al 10 jaar volhoudt en draaiende houdt getuigt niet alleen van doorzettingsvermogen en zakelijk inzicht, maar ook van veel mensenkennis. Het is heel knap om een redactie draaiende en tevreden te houden. Ik heb dan ook niets dan respect voor wat Randy heeft gepresteerd. Ik wens hem dan ook vele extra DN-jaren toe en wil hem nogmaals bedanken dat ik voor zijn website mag schrijven.

Younes

Ik ben nog niet zo lang geleden aangesloten bij DN, 6 maanden om precies te zijn. Dus ik heb nog niet zoveel momenten meegemaakt. Na de bekendmaking van Pokémon Sun en Moon was ik op zoek naar meer informatie. Toen ik  op Googl naar Pokémon gerelateerde zoektermen zocht kwam ik plots op deze site terecht. Ik had niet geweten dat er een Nederlandstalige nieuwssite bestond die alleen artikelen schreef over het Japans bedrijf (ik kende alleen maar Nintendo.be). Kort daarna creëerde ik een profiel aan en zo kwam ik in deze leuke community terecht.

Nadat ik de crew ben komen versterken zag Randy één van mijn YouTube kanalen, hij vroeg aan me of ik het leuk zou vinden als ik een serie met video items voor het DN-kanaal zou gaan maken. Zelf wou ik dit al heel lang doen, maar ik wist niet op welk moment ik het ging vragen. En hier sta ik dan als redacteur/DN-tuber. Ook ben ik de crew erg dankbaar voor de hulp die ik krijg bij het schrijven van artikelen.  De afgelopen maanden heb ik veel bijgeleerd, het was een leerrijke periode. In de nabije toekomst hoop ik meer video’s te maken en artikelen te schrijven. En Randy, gefeliciteerd! Veel respect voor al het harde werk die je geleverd hebt met de crew.

Jelle

Zo lang ken ik deze website niet, dus excuses voor mijn ‘korte’ verhaal, maar ik hoop dat je het alsnog leuk zal vinden om te lezen!

Waarom en hoe ik op deze website beland ben? Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was ik op zoek naar forums over mijn favoriete onderwerpen. Dus toen ik naar “Nintendo forum” zocht op Google, was ik maar een paar klikken weg van Daily Nintendo. Ik besloot een account aan te maken, en voor ik het wist zat iedereen mij te begroeten op het forum. Zo’n leuke kleine community leek me wel gezellig, dus ik bleef nog een tijdje langer rondhangen.

Het was af en toe erg stil op het forum, en mij leek het me leuk als er meer mensen zouden komen. Dit is het moment waarop ik besloot Daily Nintendo te helpen met van alles en nog wat, zoals een video die gebruikers de weg wezen na het aanmaken van een account. Deze video is nooit gepubliceerd, omdat al snel daarna Daily Nintendo van lay-out verwisselde, maar speciaal voor 10 jaar Daily Nintendo halen wij de video terug! Deze zal te zien zijn in “Leuke feitjes over Daily Nintendo”, een artikel die binnenkort te lezen zal zijn. Hoe dan ook, een paar weken verder en ik heb een tweede poging gewaagd in het maken van een video die gebruikers de weg wijst, en die heeft wel gelukkig wel het daglicht gezien. Als je wilt, is hij hier te bekijken.

Het was nooit mijn bedoeling om redacteur te worden, maar hier ben ik dan! Ik zag de redactie allemaal leuke en interessante artikelen schrijven, en ergens in mijn achterhoofd wou ik dat ook doen, dus toen Daily Nintendo naar redacteurs zocht, waagde ik een poging.

Ik moest een proefartikel schrijven om redacteur te worden, en ik kwam erachter dat ik artikelen schrijven best wel leuk vond. Ik had nooit gedacht dat ik écht redacteur zou worden, maar tot op de dag van vandaag zit ik met plezier artikelen te schrijven voor Daily Nintendo.

Zelfs in die korte tijd dat ik op deze website zit is bij Daily Nintendo ontzettend veel veranderd, en zonder jou, de lezer, was dat nooit gelukt. Bedankt daarvoor! En ik hoop op nog vele leuke jaren!

Patricia

Net zoals een aantal andere crewleden ben ik nog niet zo heel lang voor Daily Nintendo aan het schrijven. Ik heb dan ook nog niet veel momenten die eruit springen op het moment dat ik een “leukste”moet gaan uitkiezen. Wel kan ik je vertellen hoe blij ik wel niet ben dat ik uiteindelijk deze community gevonden heb. Een jaar geleden, net voordat er een post met “redacteuren gezocht” op mijn Facebook verscheen was ik namelijk nogal boos. Boos op de manier waarop, tsja, het leven niet helemaal aan het doen was wat ik wou. Alhoewel ik namelijk een leuke creatieve opleiding had afgerond was ik op dat moment namelijk aan het werk als belmiep. Ik had tijdens mijn opleiding geleerd hoe je games moest maken, leuke verhalen moet verzinnen en goede artikelen moest schrijven, maar daar zat de buitenwereld blijkbaar niet op te wachten. Keer op keer werd ik afgewezen op het moment dat ik iets “creatiefs” probeerde te vinden, zelf al probeerde ik dat vrijwillig of naast mijn werk te doen. En geloof me, dan ga je na een tijdje toch twijfelen of je wel goed genoeg bent.

Tot ik dus op Facebook zag staan dat Daily Nintendo mensen zocht om stukjes te schrijven. Enigszins voorzichtig en met een veel te serieuze brief heb ik gereageerd, waarna ik al snel aan de praat raakte met Randy. Die was simpelweg super enthousiast dat ik interesse had om mee te doen en dat ik ook fan was van Nintendo. Na het schrijven van een paar proefartikelen mocht ik dan ook al snel meedoen en kwam ik terecht in een ontzettend leuk team dat openstaat voor elkaars creativiteit, leren en (leuke) onzin. Ik ben dan misschien wel niet het meest actieve lid van de redactie, maar ik zie alles (ALLES) en kan met veel plezier de crewchat lezen of op de forums rondhangen. De manier waarop iedereen hier met elkaar omgaat vult me met een soort van trots, en ik ben ontzettend blij dat ik daarin een rolletje mag vervullen.

Dus Randy, en in het verlengde natuurlijk de andere crewleden, bedankt! Niet alleen heb ik enorm respect voor de manier waarop jullie dit al die jaren volhouden, maar jullie hebben mij persoonlijk ook heel erg geholpen. Gefeliciteerd met dit 10 jarige bestaan en dat er nog maar veel bij mogen komen!

Vincent

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar redacteur bij Daily Nintendo. Mijn aanwezigheid wordt dan nog weleens afgewisseld met een periode van afwezigheid, maar door het hechte team en een gedeelde passie is het vaak een feest om deel te zijn van het team. De mooiste momenten zijn de momenten waarop Nintendo iets te delen heeft. De hype voor een E3 of een Direct is vaak net zo sterk aanwezig bij de redactie als bij de lezers van Daily Nintendo, om vervolgens net zo teleurgesteld of enthousiast te zijn over de laatste nieuwtjes. Vervolgens is het met een select gezelschap een feest om zo snel mogelijk de nieuwtjes te schrijven in de nachtelijke uurtjes en ze aan jullie aan te bieden.

Andere mooie momenten krijgen vorm door bezoekjes aan Nintendo en Gamescom. Zo kon ik destijds de volledige versie van Mario Kart 8 voor de Wii U een maand voor de release spelen en was ik een van de gelukkigen die twintig minuten aan de slag kon in Breath of the Wild. Hoewel dit de kersen op de taart zijn, is het ook mooi om te zien hoe Daily Nintendo zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Ik ben dan ook benieuwd hoe Daily Nintendo er over tien jaar uit zal zien, maar daar gaan we vast achter komen. Op naar de komende tien jaar!