Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[10 jaar DN] Oud-redactieleden aan het woord!

Heel juni staat in het teken van het 10-jarige bestaan van Daily Nintendo. En daar horen verschillende oud-crewleden natuurlijk ook bij. We lieten Kevin, Jannie, Karim en Barry aan het woord over hun tijd bij DN.

Wellicht komen de namen je wel bekend voor. Alle vier hebben in verschillende periodes het team van Daily Nintendo versterkt. Maar wat waren tijdens hun DN-periode nu hun leukste momenten? Kevin, Jannie, Karim en Barry vertellen het je hieronder zelf.

Kevin over zijn tijd bij DN:

Het is ondertussen alweer een flinke tijd geleden dat ik iets voor Daily Nintendo heb geschreven. Na meer dan drie jaar met plezier content te hebben geleverd en achter de schermen actief te zijn geweest, is mijn interesse in Nintendo jammer genoeg geminderd. Nu ik zelf de Switch niet in huis wil halen tot er een fatsoenlijke lijst games is, maak ik het ook moeilijk om over Nintendo only enthousiast te schrijven.
Gelukkig is er nog een hoop binnen de industrie te beleven en ben ik op het moment voornamelijk erg druk als freelance journalist betreffende games, films en tech. Dit brengt mij ook direct bij wat Daily Nintendo voor mij betekend heeft: een opstap om nu via een eigen bedrijf journalistieke teksten aan te kunnen leveren. Bij Daily Nintendo kon ik bij wijze van spreken op mijn bek gaan, om er wat van te leren.

Wat ik erg mis aan Daily Nintendo is het maken van podcasts samen met Thomas. Nadat ik niet meer schreef voor Daily Nintendo, verdween DN FM, een podcast die ik in ieder geval altijd met veel plezier samenstelde. Het was voornamelijk tof om dan eens in de zoveel tijd gasten te hebben. Dat gaf altijd voor leuke nieuwe input en invalshoeken voor een discussie.

Leuk om te weten: Speciaal vanwege het 10-jarig bestaan van Daily Nintendo zal Kevin samen met Thomas de Podcast nog eens terug laten keren!

Jannie over haar periode bij DN:

Ik vind het erg leuk om na twee jaar weer iets te mogen tikken voor Daily Nintendo. Als oud-redactielid had ik een fijne tijd hier met een heel gezellig team. Allereerst wil ik Randy en het hele DN team van harte feliciteren met dit jubileum. Dankzij het doorzettingsvermogen van dit team heeft deze site al veel bereikt. Mijn leukste herinnering is toen wij allemaal druk bezig waren nieuwtjes in rap tempo op de site plaatsten tijdens een Nintendo presentatie bij de E3 in LA. De samenwerking was geweldig, en samen kregen wij alles op tijd af. Dat mis ik nog steeds. Wat ik ook vaak schreef als liefhebber van retro games waren de columns over oude Nintendo-games. Daar kon ik mij uren in verdiepen.

Maar wat mij het meest is bijgebleven waren de meetings met het team bij Firstlook in Utrecht. Gezelligheid alom, al was het giga druk. Veel games proberen, en slappe friet eten. Dat was onvergetelijk. Iedereen in het team steunde mij na een moeilijke periode, waarvoor ik hen nog steeds dankbaar ben. Ik ben daarna gestopt met schrijven, maar dat en gezellige sfeer mis ik nog steeds. Ik wil met name Randy en Roël bedanken dat ik deel mocht uitmaken van een leuk team. Nog even iets persoonlijk voor Randy. Je hebt eerst een aantal jaren vrijwel alleen de site gerund, voordat er sprake was van een team. Alleen al dáárvoor veel respect. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn geweest.

Toen er een team werd gevormd kwamen er ook meer ideeën en initiatieven van redactieleden. Mede dankzij al deze schrijvers is deze site na tien jaar uiteindelijk uitgegroeid tot wat het nu is. Een geweldige prestatie. Goed gedaan, teamleden. Natuurlijk zou ik graag nog eens een gastartikel schrijven, mocht daar een gelegenheid voor zijn. Van harte proficiat met dit tien-jarig jubileum. Op naar de volgende tien jaar.

Leuk om te weten: Speciaal vanwege het 10-jarig bestaan van Daily Nintendo zal Jannie nog eenmaal in de pen klimmen en een uitgebreid gastartikel schrijven!

Karim over zijn periode bij DN:

Mijn tijd bij Daily Nintendo heeft me veel leuke verhalen opgeleverd. Als een Nintendo-fan omringd door Xbox- en PlayStation-fans voelde ik me enorm op m’n gemak bij de Daily Nintendo crew. Ik weet nog goed hoe het voor mij allemaal begon. De Wii U kwam eraan en ik had de eerste Nederlandse unboxing video gespot op YouTube. Dit was voor mij reden genoeg om er mijn eerste artikel aan te wijden. Zoals te zien is in het artikel had ik nog niet helemaal door hoe je video’s kon embedden op de pagina zelf maar het begin was er!

Niet lang na mijn eerste artikel kreeg Daily Nintendo de kans om bij de Wii U-première in Amsterdam te zijn,  voor de officiële release. Gelukkig voor mij kon verder niemand van de crew aanwezig zijn bij dit evenement dus kon ik me voorbereiden op mijn eerste “business-trip”. Het feit dat alle BN’ers ff een eigen Wii U mee naar huis kregen om over te twitteren ook al hadden ze geen flauw benul wat dat apparaat voor ons “echte gamers” betekenden laten we maar even buiten beschouwing…
In de maanden daarna zijn we bij meerdere andere evenementen geweest zoals een evenement waarbij we (Randy, Jorden en ik) langs mochten komen in het Nintendo-hoofdkwartier om verschillende aankomende games voor de 3DS en Wii U te testen. Ook zijn we meerdere malen aanwezig geweest op de Firstlook in Utrecht.

In mijn tijd was mijn liefde voor Pokémon ook geen geheim. Elk kleine nietszeggende nieuwtje over Pokémon waar alleen ik me voor kon interesseren kwam op de site terecht, en in aanloop naar komst van Pokémon X en Y voor de 3DS was ik niet te stoppen! Elk filmpje, elk gerucht, elk nieuwe plaatje wat ook maar iets te maken had met de nieuwe games viel prooi aan Pokémon obsessie. Uiteindelijk kwam Pokémon Y ook bij mij thuis en heb deze voor jullie mogen reviewen.

Al maak ik niet meer deel uit van de huidige crew is mijn hart na het bouwen van een eigen PC niet gedoofd tegenover Nintendo. Een aantal maanden voor de Zelda: Breath of the Wild release heb ik toch een Wii U op de kop getikt zodat ik mijn favoriete franchises kan blijven spelen: Zelda, Pokémon, Mario en Xenoblade. Vooral Zelda BotW deed me herinneren hoe goed Nintendo spellen maakt in tegenstelling tot veel andere grote studio’s die games uit een franchise elk jaar zo snel mogelijk uitbrengen om die pegels binnen te harken, ook al is het spel vaak een copy van het voorgaande met een ander verhaal/skin (Assassin’s Creed, Call of Duty, FIFA, Far Cry etc.).
Ten slotte wil ik graag de crew bedanken voor hun harde werk wat ze elke week verrichten. Ik ben heel goed geholpen in het begin en heb veel geleerd in mijn tijd bij Daily Nintendo! Op naar de twintig!

Leuk om te weten: Karim was tussen 2012 en 2015 redacteur bij Daily Nintendo.

Barry over zijn periode bij DN:

Hé allemaal! Ook ik ben gevraagd om de leukste herinneringen van mijn tijd met DN op papier te zetten. Misschien ben ik het schrijven een beetje verleerd, of ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen… Maar WOW, wat heb ik leuk gehad bij DN. Allereerst komt dat natuurlijk door de crew. Wat is dat toch een aantal ontzettend toffe mensen, en dan ook nog met allemaal dezelfde passie.

En dat brengt me naar de samenwerking die DN bood. Nachten hebben we samen doorgehaald om het nieuws te schrijven wat ’s nachts uit kwam. Of de constante gesprekken over de nieuwste games. En natuurlijk het eindeloos speculeren over de ‘NX’. Maar de herinneringen die mij het meest bij zullen blijven zijn de evenementen waar we met z’n allen naartoe gingen. De conferenties waar we met een Nintendo thema mochten staan, maar natuurlijk ook de evenementen waar ik als pers rond mocht lopen. En ja, dan kom ik natuurlijk uit bij Gamescom… Is dat valsspelen? Nee, zeker niet. Want de ervaring werd gemaakt door de crew. De crew die (grotendeels) nu nog steeds actief is en al die jaren al vrijwillig jullie op de hoogte stelt van alles wat met Nintendo te maken heeft. En dat verdient een ontzettend groot compliment. Daily Nintendo, van harte gefeliciteerd met jullie tien-jarig bestaan. En bedankt dat ik daar deel van uit mocht maken!

Leuk om te weten: Tijdens zijn periode bij DN speelde Barry jullie Mario Maker-levels! Het leukste level werd wekelijks door hem in de schijnwerpers gezet.

Natuurlijk hebben er in de afgelopen 10 jaar nog veel meer oud-redactieleden het team versterkt. Wellicht komen namen als Tosca, Robin,Calvin en Nathalie je ook bekend voor? Ik wil bij deze alle oud-redactieleden nogmaals enorm bedanken voor hun bijdrage in de afglelopen jaren!

Leuk om te weten: toen Daily Nintendo 6 jaar bestond, werd onderstaande 'team afbeelding' gemaakt!