Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DN Crew Talk: Wat vinden wij van Wii U-ports voor de Switch?

Welkom in onze rubriek DN Crew Talk! In DN Crew Talk geeft ons team regelmatig zijn of haar mening over een actueel onderwerp. Deze week: wat vinden wij van Wii U-ports voor de Switch?

Randy

Op de Wii U zijn flink wat goede spellen uitgekomen. Helaas heeft lang niet iedereen deze kunnen spelen omdat de console zelf simpelweg niet heel goed verkocht. Ondanks dat ik persoonlijk liever nieuwe spellen op de Nintendo Switch zie, denk ik dat het zeker een goede optie zou zijn om een aantal klassiekers die op de Wii U verschenen alsnog naar de Nintendo Switch te brengen. Ik zou dat het liefst zien in de vorm van een soort ‘classics’ serie. Vrijwel exact dezelfde spellen als toen maar dan voor een vriendelijke prijs beschikbaar op de Nintendo Switch.

Veel spelers die geen Wii U hadden kunnen dan alsnog van deze titels genieten.  En wanneer de prijs niet al te hoog is, zou het ook nog wel interessant kunnen zijn om jouw favoriete titels opnieuw aan te schaffen, al is het maar om ze ook overal te spelen waar je maar wil. Nintendo bracht eerder ook Gamecube-titels naar de Wii, iets vergelijkbaars zou voor mij perfect zijn. Dit alles neemt niet weg dat ik van mening ben dat Nintendo zich vooral moet richten op het uitbrengen van nieuwe spellen.

Jelle

Ik zie liever originele games dan Wii U-ports op de Switch aangezien ik de meeste spellen al voor de Wii U gekocht heb. Ik vind het zonde om deze dan weer opnieuw te kopen en ze met wellicht een beetje extra content opnieuw te spelen. Wii U-games worden bovendien sneller minder interessant op de Switch, omdat ik de spellen al eens een keer uitgespeeld heb.

Ik snap dat Nintendo veel werk in de Wii U-spellen heeft gestopt en ze zullen deze wellicht graag naar de Switch willen porten zodat meerdere mensen ervan kunnen genieten. Ik denk echter dat dit Wii U-gebruikers, waar ik er een van ben, een beetje zal teleurstellen omdat het dan aanvoelt alsof je de Wii U net zo goed had kunnen overslaan.

Jordy

Ik ben van mening dat op de Wii U heel veel goede games zijn uitgekomen. Helaas heeft niet iedereen kunnen genieten van die games, daarom doet Nintendo er goed aan om ook enkele van die games naar de Nintendo Switch te brengen. Hiermee vullen ze het assortiment qua games van de Switch ook aan.

Pikmin 3, Super Mario 3D World en Yoshi’s Woolly World zijn games die ik iedereen aan kan raden, ook op de Switch. Nintendo zou deze games bijvoorbeeld kunnen porten en voor de helft van de prijs in de éShop kunnen zetten. Ik denk dat veel gamers hier enthousiast over zullen zijn.