Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Binnenkort pc-games naar de Nintendo Switch streamen?

Pc-games spelen op de Nintendo Switch, het klinkt wellicht als een droom die te mooi is om waar te zijn, maar het zou in de toekomst zomaar eens kunnen gebeuren.

Pc-games spelen op de Nintendo Switch, het klinkt wellicht als een droom die te mooi is om waar te zijn, maar het zou in de toekomst zomaar eens kunnen gebeuren.

Het wordt volgens ontwikkelaar Borderless Games in de nabije toekomst namelijk mogelijk om je pc-games naar mobiele apparaten, inclusief de Nintendo Switch, te streamen. De ontwikkelaar heeft een project opgestart, RAINWAY genaamd. Deze app moet gamers in de toekomst pc-spellen laten streamen naar alle andere mogelijke apparaten, waaronder de Switch. Met RAINWAY kun je straks zonder extra hardware eenvoudig het beeld van je computerscherm naar een ander scherm uitzenden. Met de Switch betekent dit dat je games waar je maar wilt kunt spelen. Op Reddit heeft de ontwikkelaar aangegeven dat de app ook voor de Switch moet gaan uitkomen.

Wanneer de applicatie naar de Switch moet komen is nog niet bekend, ook Nintendo heeft over deze applicatie nog geen uitspraak gedaan. Op de website van de ontwikkelaar staat onderstaande.

Leverage the power of your PC Enjoy Civilization VI from the comfort of your couch with a tablet, play Stardew Valley on the go from your phone or just enjoy your favorite PC games on macOS and Linux all at 60FPS.

No additional hardware required Any GPU that supports DirectX 11 can take advantange of the Rainway MSG protocol.

Pain-free setup Rainway handles configuring your network and securing your connection so the only thing you have to worry about is playing your games.