Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vieze smaak Switch-cartridges tegen verstikking

De Switch-cartridges hebben een bittere, dit is een bewuste keuze van Nintendo. Hierdoor hoopt men verstikkingsgevaar te verminderen.

Dat de Switch recensies zou krijgen is natuurlijk logisch, de recensenten gaan hierin zelfs zover dat blijkt dat de cartridges een vieze smaak hebben. De bittere smaak aan de fysieke games voor de nieuwste Nintendo console heeft echter een reden.

Nintendo heeft in een verklaring aan Polygon aangegeven dat dit een bewuste keuze is van de Japanners. De cartridges hebben een grote van ongeveer een SD-kaart, dit zorgt er mogelijk voor dat de jongere spelers de game in hun mond zullen stoppen. Om verstikkingsgevaar te verminderen is aan de games de meest bittere stof toegevoegd die men kon vinden, denatoniumbenzoaat. Deze stof zit onder andere ook in diverse schoonmaakmiddelen en een middel wat nagelbijten moet voorkomen.

Nintendo wijst ouders er wel op dat het nog altijd het beste is om de gamecartridges uit de buurt van kinderen te houden, om zo verstikkingsgevaar te voorkomen.