Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DN Crew Talk: Wat vinden wij van de Switch-line-up?

Welkom in onze nieuwe rubriek DN Crew Talk! In DN Crew Talk geeft onze crew regelmatig zijn of haar mening over een actueel onderwerp. Deze week is dat de line-up van Nintendo Switch-games.

Benieuwd naar onze mening? Klik of tik op de naam van de redacteur waar je zijn/haar mening van wil lezen. Ga jij daarna de discussie aan? Laat dan een reactie achter welke we graag onder het artikel lezen!

Randy

Ik denk dat iedereen het eens is over het feit dat het aanbod van games bij de lancering van de Nintendo Switch niet heel groot is maar dat de interesse bij ontwikkelaars wél enorm is. Nintendo heeft al aangegeven op deze manier te willen zorgen dat er constant nieuwe spellen gaan verschijnen en zo grote gaten tussen releases te voorkomen. Ondanks dat ik dit zeker begrijp ben ik toch wel iets kritisch ten aanzien van het aanbod tijdens de launch van de Switch.

De nieuwe Zelda-titel zal ongetwijfeld voor veel fans al genoeg reden zijn om de Switch te kopen. Maar wil Nintendo niet een veel grotere groep bereiken dan de trouwe fans?  Ik vraag me af of voor die groep het aanbod groot genoeg is om de Switch direct bij de lancering te kopen. Super Bomberman R is zeker leuk maar je moet er wel van houden. En ik denk dat dit ook voor I am Setsuna en 1-2 Switch geldt. Op Zelda na ontbreken de grote titels nog en persoonlijk had ik liever nog 1 tot 2 grotere games bij de launch gezien. Ondanks dat ben ik er wel van overtuigd dat er nog dit jaar voldoende aan zit te komen. Mario Kart, een nieuwe Mario-platformer en Xenoblade 2 zijn dan slechts enkele voorbeelden. En mocht de groep die de Switch niet direct bij de lancering koopt groot zijn zullen zij  denk ik zeker later dit jaar overtuigd zijn met wat er aan zit te komen.

Patrick

Ik ben niet heel erg te spreken over de line-up voor de Switch zoals deze nu bekend is. De lanceringstitels vind ik vrij karig: er is maar één nieuwe IP die speciaal voor de Switch is ontwikkeld en dat is zelf een partygame. Hier gaan gewoon niet veel mensen tientallen uren aan besteden. Ja, Zelda is vet, maar die is ook te spelen op de Wii U. Buiten Bomberman R bestaat de rest van de launch line-up uit ports van (veel) oudere games. Voor de rest van het jaar zijn er wel een aantal aardige titels op komst, maar deze komen alleen van Nintendo zelf. Er is een groot gebrek aan Triple A multiplatform-games. Spellen die third party-ontwikkelaars wel uitgeven zijn oude titels, die soms al jaren geleden op de markt kwamen voor andere (Nintendo) consoles. Zo kon je Street Fighter 2 al op de SNES spelen en Rayman Legends was een Wii U-exclusive en tevens launchgame van deze console. Ik hoop dan ook dat er binnenkort meer grote multi-platform third party-titel worden aangekondigd, zodat de Switch voor een grotere groep gamers interessant zal zijn.

Jelle

Ik vind dat Nintendo een goede keus gemaakt heeft om de games over de periode van dit jaar uit te brengen in plaats van deze allemaal vanaf dag één aan te bieden. Op deze manier zullen er geen of minder ‘gaten’ zijn waarin geen enkele game wordt uitgebracht zoals dit het geval met de Wii U was.

Veel mensen vinden dat de Switch te weinig launch-titels heeft, maar ik vind dat best wel meevallen. Naast The Legend of Zelda: Breath of The Wild, lijkt 1-2-Switch me ook wel een leuke titel om uit te proberen en lijkt Bomberman R een leuke game voor erbij. Later in maart zullen er ook nog 3 andere games uitkomen. Snipperclips is daar een van. Dit is een spel welke me wel leuk lijkt, maar waar ik geen volle prijs voor neer wil leggen, aangezien ik het meer op een indie eShop-titel vind lijken dan een AAA-game. Mario Kart 8 Deluxe zal daarna eind april uitkomen. Uiteraard kan ik niet wachten om de nieuwe battle-modus uit te proberen, maar om de volle prijs te betalen voor een game die ik al voor 80% op de Wii U heb vind ik wel dubbel. Ook zal je na de herfst moeten betalen om online te kunnen spelen in onder andere Mario Kart 8 Deluxe. Waarom zou je dat doen als ik al gratis online kan racen met mijn Wii U?

Hoewel ik de line-up niet zo slecht vind, zijn er hier en daar dus wel een paar dingen die ik toch liever anders had willen zien.